Zašto su intervalni treninzi visokog intenziteta dobri?

Zašto su intervalni treninzi visokog intenziteta dobri?

Zašto su intervalni treninzi visokog intenziteta dobri?
  • Objavljeno: Četvrtak, 22.05.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Prethodna istraživanja su pokazala da ponekad vježbanje može povećati apetiti i žudnju za hranom. No, novo istraživanje otkriva da je važna vrsta tjelovježbe jer nemaju sve isti učinak na apetit.

Znanstvenici iz Australije su proveli istraživanje u kojemu su sudjelovali pretili muškarci. Podijelili su ih u dvije grupe. Jedna grupa je trebala 30 minuta raditi intervalni trening visokog intenziteta, a druga grupa je trebala umjereno vježbati.

Kada su mjerili razinu hormona gladi, ghrelina, ustanovili su da su sudionici, koji su 30 minuta radili intervalni trening visokog intenziteta, imali manju razinu hormona gladi, u odnosu na sudionike koji su 30 minuta umjereno vježbali.

Znanstvenici su također došli do zaključka da redoviti intervalni treninzi visokog intenziteta razinu hormona gladi ne smanjuju samo kratkoročno, odnosno da taj učinak traje puno dulje.

Intervalni trening visokog intenziteta karakterizira izmjena vježbi visokog i niskog intenziteta. Može trajati od 4 do 30 minuta.

Prethodna istraživanja su pokazala da je intervalni trening visokog intenziteta odličan za poboljšanje cjelokupnog kardiovaskularnog sustava i da pomaže u prevenciji dijabetesa tipa 2, bolesti srca i srčanog udara.

Znanstvenici, čije istraživanje prenosi Prevention, ističu da je potrebno prije početka izvođenja intervalnog treninga visokog intenziteta posavjetovati se s liječnikom, naročito ako ste pretili ili patite od bolesti kardiovaskularnog sustava.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti