Započinje kampanja “Zajedno protiv raka” za uspješnije liječenje od raka

Započinje kampanja “Zajedno protiv raka” za uspješnije liječenje od raka

Započinje kampanja “Zajedno protiv raka” za uspješnije liječenje od raka
  • Objavljeno: Petak, 23.05.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

U utorak 27. svibnja 2014., od 9 do 15 sati, u Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar, Rockefellerova 4, Zagreb, započinje kampanja za postizanje što uspješnijeg liječenja oboljelih od raka kojom se želi potaknuti aktivnije sudjelovanje bolesnika u vlastitom liječenju u cilju postizanja što boljih rezultata.

Želja je ukazati na potrebu racionalnijeg dijagnostičko-terapijskog postupka na svim razinama zdravstvene zaštite, osobito u ordinacijama obiteljskih liječnika te ohrabriti pacijente i udruge pacijenata kao i farmaceutske tvrtke na aktivno uključivanje i sudjelovanje u liječenju onkoloških bolesnika.

Kampanja "Zajedno protiv raka" je pokrenuta od strane Zaklade Onkologija i Hrvatskog društva za farmakoekonomiku i ekonomiku zdravstva, a započinje temom 'Liječenje onkoloških bolesnika - Bolesnik mora znati, htjeti, tražiti i sudjelovati', a cilj je podržati i aktivno sudjelovati u ovom po prvi puta organiziranom načinu skrbi za onkološke bolesnike u Hrvatskoj. Predstavljanju kampanje će se u utorak u Školi narodnog zdravlja pridružiti i njena ambasadorica, televizijska novinarka Hloverka Novak Srzić, te dr.med. Almenka Balenović, spec.med. rada i sporta predsjednica Udruge žena oboljelih i liječenih od raka dojke, njihovih obitelji i prijatelja "Sve za nju".

Domaći stručnjaci s područja kliničke onkologije, farmakoekonomike, javnog zdravstva i kliničke farmakologije na skupu će pokazati kako vrlo često najskuplji lijekovi to zapravo i nisu te pokušati podići svijest o palijativnoj skrbi koja značajno racionalizira troškove u dijagnostici i liječenju onkoloških bolesnika, a da pritom samim bolesnicima pomaže više od 'uobičajenih kliničkih pristupa'.

Kampanja "Zajedno protiv raka" se nakon Zagreba nastavlja u Splitu, Rijeci i Osijeku te traje do kraja godine, a svi koji žele podržati ovu plemenitu akciju mogu u okvirima svojih mogućnosti izvršiti uplatu na račun primatelja: Zaklada onkologija IBAN HR55 2408 002 1 1000 3220 3, otvoren kod Partner banke d.d., a za sve obavijesti o skupu javite se Zakladi Onkologija, na e-mail adresu: info@zaklada-onkologija.hr ili nazovite 01 6170 338.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti