Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Započinje kampanja “Zajedno protiv raka” za uspješnije liječenje od raka

Započinje kampanja “Zajedno protiv raka” za uspješnije liječenje od raka

Započinje kampanja “Zajedno protiv raka” za uspješnije liječenje od raka
  • Objavljeno: Petak, 23.05.2014.
  • Broj pregleda: 23
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

U utorak 27. svibnja 2014., od 9 do 15 sati, u Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar, Rockefellerova 4, Zagreb, započinje kampanja za postizanje što uspješnijeg liječenja oboljelih od raka kojom se želi potaknuti aktivnije sudjelovanje bolesnika u vlastitom liječenju u cilju postizanja što boljih rezultata.

Želja je ukazati na potrebu racionalnijeg dijagnostičko-terapijskog postupka na svim razinama zdravstvene zaštite, osobito u ordinacijama obiteljskih liječnika te ohrabriti pacijente i udruge pacijenata kao i farmaceutske tvrtke na aktivno uključivanje i sudjelovanje u liječenju onkoloških bolesnika.

Kampanja "Zajedno protiv raka" je pokrenuta od strane Zaklade Onkologija i Hrvatskog društva za farmakoekonomiku i ekonomiku zdravstva, a započinje temom 'Liječenje onkoloških bolesnika - Bolesnik mora znati, htjeti, tražiti i sudjelovati', a cilj je podržati i aktivno sudjelovati u ovom po prvi puta organiziranom načinu skrbi za onkološke bolesnike u Hrvatskoj. Predstavljanju kampanje će se u utorak u Školi narodnog zdravlja pridružiti i njena ambasadorica, televizijska novinarka Hloverka Novak Srzić, te dr.med. Almenka Balenović, spec.med. rada i sporta predsjednica Udruge žena oboljelih i liječenih od raka dojke, njihovih obitelji i prijatelja "Sve za nju".

Domaći stručnjaci s područja kliničke onkologije, farmakoekonomike, javnog zdravstva i kliničke farmakologije na skupu će pokazati kako vrlo često najskuplji lijekovi to zapravo i nisu te pokušati podići svijest o palijativnoj skrbi koja značajno racionalizira troškove u dijagnostici i liječenju onkoloških bolesnika, a da pritom samim bolesnicima pomaže više od 'uobičajenih kliničkih pristupa'.

Kampanja "Zajedno protiv raka" se nakon Zagreba nastavlja u Splitu, Rijeci i Osijeku te traje do kraja godine, a svi koji žele podržati ovu plemenitu akciju mogu u okvirima svojih mogućnosti izvršiti uplatu na račun primatelja: Zaklada onkologija IBAN HR55 2408 002 1 1000 3220 3, otvoren kod Partner banke d.d., a za sve obavijesti o skupu javite se Zakladi Onkologija, na e-mail adresu: info@zaklada-onkologija.hr ili nazovite 01 6170 338.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti