Zašto volimo muškatni oraščić

Zašto volimo muškatni oraščić

Zašto volimo muškatni oraščić
  • Objavljeno: Srijeda, 23.12.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Poznat je u cijelom svijetu i koristi se za pripremu raznih jela, naročito slastica, peciva i umaka jer ima specifičnu aromu.

Muškatni oraščić je također poznat i zbog svojih ljekovitih svojstava. U stvari, već tisućljećima se koristi kao lijek za razne tegobe i poboljšanje zdravlja cjelokupnog organizma.

Za ublažavanje bolova

Muškatni oraščić je moćan sedativ. Tradicionalna kineska medicina koristi ovaj začin za smanjenje kronične upale u tijelu i abdominalne boli. Muškatni oraščić možete koristiti ako osjećate bolove u zglobovima i mišićima.

Za njegu kože

Muškatni oraščić je vam pomoći da vaša koža postane glatka i zdravija. Piling s dodatkom muškatnog oraščića će smanjiti mitesere, vrstu prištića koji nastaju kada su pore začepljenje zbog viška ulja i mrtvih stanica kože.

Za probavne smetnje

Ako patite od probavnih tegoba, kao što su proljev, zatvor, nadutost ili plinovi, uvrstite muškatni oraščić u svakodnevnu prehranu. Ulje od muškatnog oraščića će vam pomoći kod uklanjanja viška plinova iz probavnog sustava, a istraživanja su pokazala da može pomoći i u regulaciji apetita.

Saznajte koje začine je lako uzgojiti u kuhinji.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti