Znanstvenici tvrde da za razvoj imuniteta djeci trebaju mikrobi!

Znanstvenici tvrde da za razvoj imuniteta djeci trebaju mikrobi!

Znanstvenici tvrde da za razvoj imuniteta djeci trebaju mikrobi!
  • Objavljeno: Srijeda, 13.09.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Svatko od nas zna koliko je važno brinuti o higijeni. Ali, briga o higijeni je u razvijenim zemljama postala prava opsesija. Roditelji žele da djeca budu previše čista, daleko od svih bakterija (dobrih i loših).

Nova istraživanja pokazuju da prečesto pranje ruku, upotreba sredstava za dezinfekciju, antibakterijskih sapuna i antibiotika ima negativan učinak na imunološki sustav djece. Svi oni ubijaju sve mikrobe, čak i one koji su zapravo potrebni našem imunološkom sustavu.

Isprobajte ovih 13 jednostavnih savjeta za jačanje imuniteta!

Mikrobiologinja Marie-Claire Arrieta je dugo istraživala mikroorganizme u ljudskom sustavu i potvrdila je njihovu važnost za zdravlje organizma.

Čim se mikrobi pojave, omogućuju ispravno funkcioniranje imunološkog sustava. Bez mikroba se imunološki sustav ne može boriti protiv infekcija. Zapravo, ti mikrobi treniraju tijelo i omogućuju mu bolju zaštitu od loših bakterija i infekcija. Ovi mikroorganizmi pomažu spriječiti razvoj mnogih bolesti.

Mnoga istraživanja su potvrdila da odrastanje u poljoprivrednim sredinama dovodi do manje vjerojatnosti za razvoj astme. Život u manje čistom okolišu je zapravo bolji. To vrijedi i za kućne ljubimce. Kada se dijete igra sa psima i mačkama, jača imunološki sustav.

Higijena i mikroorganizmi su presudni za dobro zdravlje. Pustite dijete da se igra na otvorenom. Istodobno će uživati i jačati imunološki sustav!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti