Lijepa koža bez obzira na godine

Lijepa koža bez obzira na godine

Lijepa koža bez obzira na godine
  • Objavljeno: Petak, 25.09.2015.
  • Broj pregleda: 680
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Naravno da svakim desetljećem koža zahtijeva više njege kako bi izgledala lijepo. Njega kože nije ista tijekom četrdesetih, pedesetih i šezdesetih. Pravi proizvodi i sastojci će iz vaše kože izvući ono najbolje.

Na tržištu postoje razni proizvodi i tretmani za njegu kože. Ne morate ih sve isprobati da biste znali koji vam odgovaraju. Dovoljno je voditi se zdravom logikom. Ako znate što vašoj koži treba, onda ćete znati i koje proizvode koristiti.

Slijedite ovaj vodič prema desetljećima koji sadrži sve što trebate znati, uključujući što trebate koristiti i kada. Slijedite ga kako bi budućnost vaše kože bila lijepa jer stručnjaci neprestano ističu da njegovanjem kože u sadašnjosti određujete kakva će ona biti u budućnosti.

Četrdesete

Retinoidi su ono što vam treba

Retinoidi su derivati vitamina A koji potiču proizvodnju kolagena. Kolagen smanjuje pore i sprječava nastanak bora. Retinoidi revitaliziraju stanice kože pa će koža postati glatka i mekša, a tamne mrlje će biti manje vidljive. Ako želite snažnije retinoide, najbolje je da ih dobijete putem recepta od dermatologa. Ako kupujete retinoide u trgovini s kozmetičkim proizvodima, odaberite proizvod s najmanje 1%. Koristite kremu svake treće noći najmanje 2 tjedna. Zatim ju u iduća 3 tjedna koristite svake druge noći. Ljeto je najbolje vrijeme za početak korištenja retinoida jer će povećana vlažnost zraka ublažiti isušenost kože koja je česta tijekom prilagodbe na retinoide.

Pročitajte koji vitamini su potrebni za zdravu kožu.

Radite piling redovito

Kada se naviknete na retinoide, povećajte njihovo djelovanjem korištenjem alfa hidroksi kiseline 2 puta tjedno. Oba sastojka uklanjaju mrtve stanice s kože pa ona postaje glatka i svježija. Stimulirat će revitalizaciju stanica kože na drugačiji način pa će vaša koža iskoristiti sve moguće prednosti. Ako je vaša koža suha, koristite alfa hidroksi kiselinu obogaćenu mliječnom kiselinom.

Saznajte kako svakodnevne navike uništavaju vašu kožu.

Razmislite od hidrokinonu

Hidrokinon inhibira proizvodnju melanina i jedan je od najučinkovitijih sastojaka za smanjenje tamnih mrlja. Možete pronaći proizvode s 2% hidrokinona, što je dovoljno da smanjite vidljivost tamnih mrlja u idućih nekoliko mjeseci korištenja. Ako ćete tražiti savjet dermatologa, moguće je da će vam on preporučiti proizvode s 4% hidrokinona koji smanjuju vidljivost tamnih mrlja u idućih 6 do 8 tjedana korištenja. Zapamtite da je dovoljno samo jedan dan provesti na suncu bez adekvatne zaštite kako bi sav trud pao u vodu.

Saznajte kako u par koraka postići njegovanu i lijepu kožu.

Pedesete

Hidratizirajte što više

Uobičajena dob ulaska u menopauzu je 51 godina. Tada razina hormona počinje padati, koža postaje opuštenija i povećava se učestalost tamnih mrlja. Bore će biti izraženije jer će ispod kože biti sve manje masnog tkiva.

Isprobajte biljke koje potiču zdravlje i ljepotu kože.

Koristite slabije proizvode

Zamijenite masne proizvode za čišćenje lica s kremastim i laganim sapunima za čišćenje. Najvažnije je da proizvodi ne budu previše intenzivni i da ne isušuju kožu. Hormonalne promjene kroz koje trenutno prolazite mogu promijeniti izgled i teksturu kože. Ako imate problema s pronalaskom odgovarajućeg proizvoda, obratite se stručnjaku.

Saznajte kako njegovati kožu prema dobi.

Smanjite korištenje retinoida

Ili koristite proizvode s manjim postotkom retinoida.

Brinite o svojim očima

U pedesetima se postotak masti i kolagena oko očiju značajno smanjuje, zbog čega bore postaju vidljivije. Svake večeri prije spavanja nanesite hidratizirajuću kremu. Potražite proizvode sa silikonima koji trenutnu zaglađuju bore.

Pročitajte koji su sastojci dobri za mladoliku kožu.

Šezdesete i nadalje

Smanjite čišćenje lica

Svaki proizvod za čišćenje lica isušuje kožu, stoga lice umivajte mlakom vodom ili kremastim proizvodima koje ne treba ispirati. Ako ne koristite šminku, dovoljno je lice oprati mlakom vodom. Ako koristite šminku, trebate ju ukloniti svaki dan prije spavanja blagim i prirodnim proizvodima.

Isprobajte savjete koji jamče zdraviju i ljepšu kožu u tjedan dana!

Koristite intenzivnije kreme za hidrataciju

Sada možete koristiti one najgušće kreme s visokim postotkom ulja. Bez straha koristite vazelin prije spavanja. On će hidratizirati kožu, a dovoljno je blag da ga možete nanositi i na područje oko očiju, koje je i najosjetljivije.

Isprobajte vitamine i antioksidanse za zdravu i lijepu kožu!

Pazite s retinoidima

Nemojte ih stavljati na golu kožu. Nanesite prvo sloj lagane kreme ili retinoide pomiješajte s običnom kremom. Ako primijetite loše reakcije kože na retinoide, smanjite korištenje i potražite proizvode sa što manjom koncentracijom retinoida.

Isprobajte navike koje jamče mladolik izgled kože.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za sigurno izlaganje suncu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije