Recept za savršen trbuh

Recept za savršen trbuh

Recept za savršen trbuh
  • Objavljeno: Četvrtak, 30.04.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ponosno pokažite vaš ravan trbuh

Radite trbušnjake, čučnjeve, vježbate, dižete utege, svim se silama trudite sagorjeti kalorije, no vaš trbuščić je bez obzira na sve to još uvijek tu. Čini vam se da jednostavno ne postoji rješenje vašeg problema? U krivu ste. Sve što ste do sad pokušavali je itekako potrebno, ali za maksimalan učinak vježbu je potrebno popratiti pravilnim prehrambenim navikama.

Obratite pozornost na hranu koju unosite u organizam i zamijenite neke namirnice koje čine vaš trbuh većim s onima koje ga smanjuju. Naravno da ne možete pojesti 4000 kalorija i imati ravan i zamaman trbuščić, ali ima nešto i u odabiru namirnica!

Primjerice, ako je vaš dnevni kalorijski unos hrane iznosi skromnih 1400 kcal, a taj jelovnik se sastoji od namirnica koje brzo čine gladnima, neće se osjećati dobro. U tih 1400 kcal dnevno možete uvrstiti kvalitetne hranjive namirnice pa ćete time i duže osjećati sitost. Nutritivno bogatija hrana pomoći će vam na vašem putu do ljepšeg izgleda. Istraživanja stručnjaka su zorno pokazala da konzumacija određene hrane nužno dovodi do povećanja trbuščića. Rezultati jedne studije pokazuju da su žene koje su jele 400 kcal dnevno manje hranjivih namirnica od onih koje su imale bolji izbor namirnica, imaju veći rizik od abdominalne pretilosti za skoro 2,5 puta. Također, u tom se slučaju povećava i rizik od srčanog infarkta i dijabetesa tipa 2.

Kako vam obraćanje pažnje na pravilnu prehranu ne bi bilo prenaporno, pokušajte svoj pozitivan pomak započeti pazeći na konzumaciju samo 5 namirnica koje će vas dovesti do ravnijeg trbuha te vam pomoći da ga i zadržite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije