Ova prirodna ulja štite kožu i pojačavaju preplanulost

Ova prirodna ulja štite kožu i pojačavaju preplanulost

Ova prirodna ulja štite kožu i pojačavaju preplanulost
 • Objavljeno: Srijeda, 11.07.2018.
 • Prosječno vrijeme čitanja:
 • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Iako je sunčanje dobro za vašu kožu, pretjerano izlaganje dovodi do opeklina i povećava rizik od nastanka raka kože. Najbolji način da se dobije prekrasna tamna put je izlaganje kože na sunce po malo svaki dan kako bi se apsorbirao vitamin D, a koža ostala zaštićena.

Dobra zaštita važna je za zdravlje stanica kože i održavanje elastičnosti. Ulja za sunčanje su odličan izbor jer povećavaju preplanulost, a istovremeno pomažu u zaštiti kože.

Svjetlija koža pretvara UV zrake u vitamin D puno lakše nego tamnija. Što znači i da svjetlija koža zahtjeva manje izloženosti suncu da biste dobili vitamin D.

Tamnija koža apsorbira više sunčevih zraka, jer ima višu razinu melanina, ali još uvijek treba odgovarajuću zaštitu od sunca.

Bez obzira na vrstu kože, važno je prije nanošenja bilo koje vrste losiona ili ulja očistiti kožu i napraviti piling. Na taj način ćete ujednačiti kožu i osigurati bolje rezultate sunčanja.

Ova prirodna ulja odličan si izbor jer služe kao zaštita od sunca, a istovremeno pojačavaju preplanulost vaše kože.

 • Maslinovo ulje – bogato je vitaminom E i prirodnim antioksidansima s umirujućim svojstvima koja ne samo da vlaže kožu, nego i pomažu u razvijanju zlatnog i tamnog tena. Pomiješajte maslinovo ulje s nekoliko kapi soka od mrkve ako želite tamniju kožu, a dodajte i nekoliko kapi joda kako biste spriječili opekline na koži.
 • Kokosovo ulje – već su svima poznate prednosti ovog ulja, ako odličan su izbora za vas ako imate osjetljivu kožu. Kokosovo ulje bogato je masnim kiselinama i nudi lagani prirodni zaštitni faktor SPF što ga čini idealnim prirodnim uljem za tamnjenje.
 • Ulje avokada – nerafinirano, hladno prešano ulje avokada čini čuda za vašu suhu kožu jer sadrži prirodne esencijalne masne kiseline, vitamine i lecitin.
 • Aloe Vera ili ekstrakt zelenog čaja – najučinkovitiji načina sprječavanja opeklina je korištenje sastojaka bogatih antioksidansima i umirujućim spojevima kao što su ekstrakt zelenog čaja ili aloe vera. Oni smiruju kožu, pomažu u sprečavanju utjecaja sunca i pomažu u neutralizaciji UV zračenja. Mješavina različitih vrsta ulja može također poboljšati elastičnost kože neutralizirati neravnotežu kože od masne do suhe kože.
 • Ulje lješnjaka – ulje lješnjaka bogato je vitaminom E i masnim kiselinama, zbog čega je jedno od najčešće korištenih prirodnih ulja za sunčanje.
 • Suncokretovo ulje – osim što je izvrstan prirodni ovlaživač kože, suncokretovo ulje odlično je za sunčanje, održava prirodnu elastičnost kože i štiti od sitnih linija i bora.
 • Ulje pšeničnih klica – ovo ulje „pegla“ vašu kožu i pruža zlatni sjaj koji izgleda prirodno. Bogato je vitaminima A, D i E koji pomažu u poboljšanju elastičnosti kože i zaštiti od štetnih utjecaja sunca, poput bora, pigmentacije i oštećenja na koži.
 • Sezamovo ulje – gusto, glatko i mirisno ulje pomaže u liječenju oštećene kože, održava elastičnost i sprječava nastanak strija, ali treba ga koristiti rijetko. Ima prirodni zaštitni faktor SPF-a od oko 4 do 6 i odlično se slaže s kokosovim uljem.

Otkrivamo čudesna svojstva ulja čileanske maline!

Ako niste sigurni koje ulje odabrati, ne brinite, ni s jednim nećete pogriješiti. Možete pomiješati više ulja i nanijeti na kožu prije izlaganja suncu pa sami procijenite koje je najbolje za vas.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije