Ovim prirodnim uljima zaštitite kožu od sunca!

Ovim prirodnim uljima zaštitite kožu od sunca!

Ovim prirodnim uljima zaštitite kožu od sunca!
  • Objavljeno: Četvrtak, 21.07.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Većina krema za sunčanje sadrži štetne kemijske spojeve koji povećavaju rizik od nastanka različitih bolesti. Znanstvenici su ustanovili da kemijski spojevi iz kozmetičkih proizvoda mogu povećati rizik od nastanka kancerogenih stanica, kožnih bolesti, alergija i hormonalne neravnoteže.

Preliminarna istraživanja su pokazala da kupovne kreme za sunčanje vrlo često sadrže spojeve koji narušavaju plodnost i dramatično otežavaju začeće.

Srećom, postoje potpuno prirodni načini pomoću kojih se možete zaštititi od sunca. Prirodna ulja, primjerice, ne sadrže toksične spojeve i hrane kožu.

Ulje sjemenki mrkve

Ulje sjemenki mrkve je intenzivno i koncentrirano, zbog čega ga trebate pomiješati s baznim uljem (kokosovo, bademovo, sezamovo). Štiti od štetnog UV zračenja i smanjuje rizik od nastanka kožnih oštećenja.

Pripremite prirodna ulja za ljepšu kožu i brže tamnjenje!

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje je odlično za njegu kože i zaštitu od sunca, ali ga morate redovito nanositi. Osim kokosovog ulja možete odabrati i bademovo ulje koje je također jako dobro za zaštitu kože od sunca.

Pšenično ulje

Ima moćno antioksidacijsko djelovanje i odličan je izvor vitamina E. Vitamin E potiče regeneraciju kože i smanjuje rizik od nastanka kožnih oštećenja.

Saznajte koja ulja trebate koristiti tijekom i nakon sunčanja!

Ulje čileanske maline

Ulje čileanske maline ima zaštitni faktor od 30 do 50. Drugim riječima, ovo je gotovo najjače prirodno sredstvo za zaštitu od sunca. Odličan je izvor vitamina E koji potiče regeneraciju kože i štiti ju od prijevremenog starenja.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti