Ova ulja koristite tijekom i nakon sunčanja!

Ova ulja koristite tijekom i nakon sunčanja!

Ova ulja koristite tijekom i nakon sunčanja!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 30.05.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Rak kože je jedan od najčešćih vrsta raka, a vodeći faktor rizika je nezaštićeno izlaganje suncu. Proizvodi za sunčanje štite od UV zračenja, ali većina njih sadrži niz štetnih i toksičnih kemijskih spojeva koji narušavaju zdravlje. Postoje potpuno prirodna ulja koja vam mogu pomoći u zaštiti od UV zračenja.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je općenito jako dobro za njegu kože, a može se koristiti i u zaštiti od sunca. Odličan je izvor antioksidanata, uključujući vitamin E koji smanjuje razinu slobodnih radikala i usporava proces starenja kože. Ipak, maslinovo ulje ima jako nizak zaštitni faktor (oko 8), zbog čega se preporuča da ga koristite u kombinaciji s proizvodima koji imaju veći zaštitni faktor.

Saznajte zašto svako jutro trebate uzeti 1 žlicu ekstra djevičanskog maslinovog ulja!

Sezamovo ulje

Sezamovo ulje je odličan izvor vitamina E koji ima moćno antioksidacijsko djelovanje. Sezamovo ulje smanjuje razinu slobodnih radikala u stanicama kože i smanjuje rizik od nastanka oštećenja kože. Sezamovo ulje ima zaštitni faktor 4, zbog čega se preporuča da ga koristite u kombinaciji s proizvodima koji imaju veći zaštitni faktor.

Ulje od sjemena mrkve

Ovo ulje ima moćno antioksidacijsko, protuupalno, protugljivično i antiseptičko svojstvo. Jako je dobar izvor vitamina A i beta karotena. Ima relativno visok zaštitni faktor (oko 40), što znači da može gotovo u potpunosti zamijeniti kreme za zaštitu od sunca.

Bademovo ulje

Bademovo ulje možete koristiti kao dodatak kremama za sunčanje i jako je dobar za njegu kože nakon sunca. Ima zaštitni faktor 6, a koži daje mladolikost, sjaj i vraća elastičnost.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje ima nizak zaštitni faktor (oko 7), ali ga možete koristiti za njegu kože nakon sunčanja. Jako je dobar za njegu suhe kože jer joj vraća mladolikost i hrani ju iznutra.

Saznajte zašto je kokosovo ulje dobro za njegu kose!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti