Otkrijte kako spriječiti guljenje kože nakon sunčanja

Otkrijte kako spriječiti guljenje kože nakon sunčanja

Otkrijte kako spriječiti guljenje kože nakon sunčanja
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 03.08.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zdravlje kože

Svi već znamo da su kreme za zaštitu od sunca neophodne tijekom cijele godine, naročito tijekom ljeta. Izlaganje suncu bez zaštite može uzrokovati niz problema poput opekotina, isušene i crvene kože i raka kože.

Istraživanja su pokazala da su gotovo sve osobe barem jednom u životu zadobile blage opekotine uzrokovane neopreznim izlaganjem suncu.

Svaka opekotina dodatno povećava rizik od nastanka raka kože. Izbjegavajte sunčanje kada je UV indeks jako visok, a preostalo vrijeme koristite kreme sa zaštitnim faktorom od najmanje 30.

Nakon gotovo svake opekotine slijedi guljenje kože. Tada je jako važno da na kožu pazite još više nego inače. Svakako trebate izbjegavati sunčanje kako biste koži pomogli u regulaciji razine prirodnih ulja koja joj daju mekan i zdrav izgled.

Nakon zadobivenih opekotina ne morate se nužno pomiriti s guljenjem kože. Kako biste u potpunosti spriječili guljenje kože, slijedite ove jednostavne savjete.

Namažite kožu hranjivim losionom

Ovo je vrlo jednostavno. Ako izbjegavate losion nakon tuširanja, krajnje je vrijeme da ga počnete koristiti, naročito nakon cjelodnevnog kupanja i sunčanja.

Hidratizirajte organizam

Pijte puno vode kako biste održali kožu vlažnom. Povećanje unosa vode će ubrzati oporavak kože i smanjiti vjerojatnost guljenja kože.

Ne zaboravite na lice

Uzmite hranjivu hidratantnu masku i nanesite ju 2 do 3 puta tjedno kako biste koži vratili vlažnost i hranjive tvari koje će ubrzati proces regeneracije.

Hladite kožu

Izbjegavajte tuširanje i kupanje vrućom vodom. Vruća voda će dodatno isušiti kožu i povećati vjerojatnost guljenja kože.

Spas pronađite u kuhinji

Med, maslinovo ulje i menta će pomoći hidratizirati kožu i spriječit će guljenje kože. Ako ste primijetili da se neki dijelovi kože gule, na to područje stavite med i držite ga oko 45 minuta. Za veća područja možete koristiti krastavac i utrljati ga na oštećene dijelove kože.

Unosite vitamine

Koža je najveći organ u tijelu, stoga je jako važno da ju pravilno hranite i osigurate joj nutritivne tvari koje su potrebne svim ostalim organima. Unosite vitamine A, B i C putem namirnica ili suplemenata. Svi će oni ubrzati proces regeneracije kože.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije