Što gledamo ovog vikenda: Najbolji filmovi na Netflixu snimljeni prema istinitoj priči

Što gledamo ovog vikenda: Najbolji filmovi na Netflixu snimljeni prema istinitoj priči

Što gledamo ovog vikenda: Najbolji filmovi na Netflixu snimljeni prema istinitoj priči
  • Objavljeno: Subota, 04.03.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Netflix

Serije i filmovi napravljeni prema istinitoj priči donose nam posebnu dozu znatiženje. Razlog je jednostavan; kraj filma nerijetko nas ili oduševljava ili potpuno šokira, stoga ćemo nakon ogledanog filmskog hita ili serije, pokušati istražiti sve o stvarnoj priči likova. Ako ste ovog vikenda raspoloženi za malo znatiželje, donosimo vam pet odličnih filmskih naslova koji će vas sigurno ostaviti bez daha.

Dolemite Is My Name

Ova komedija priča istinitu priču o Rudyju Rayu Mooreu, komičaru koji se proslavio stvaranjem lika zvanog Dolemite, a koji je kasnije pokušao snimiti vlastiti film temeljen na istom liku. Murphy glumi Rudyja, ali tu su i druga prepoznatljiva lica u sporednim ulogama: Chris Rock, Wesley Snipes, Keegan-Michael Key, Snoop Dogg i mnogi drugi. U filmu je realističan prikaz Los Angeles-a iz 1970-ih i problema crnog filmaša u to vrijeme.

The Swimmers

Sestre Yusri i Sari Mardini spremaju se za natjecanje u plivanju na Olimpijskim igrama. Kada njihovi sportski ciljevi budu ugroženi zbog sve veće prisutnosti rata, djevojke odluče riskirati i emigrirati u Europu, gdje se nadaju da će ispuniti svoje snove i ponovno se okupiti sa svojom obitelji jednog dana. Odnos Yusre i Sare savršeno sažima zavist i ljutnju, ali i duboku ljubav i odanost koji su prisutni u svakom sestrinskom odnosu.

The Siege of Jadotville

Ovaj film nije još jedan klasični ratni, ne prepričava slavne bitke niti prikazuje slavne heroje. Štoviše, radi se o herojima i događajima koji su prošli potpuno nezapaženo. Naime, u fokusu filma je skupina mladih koji su poslani u misiju UN-a u Kongo. Ono što je trebalo biti jednostavno pozicioniranje brzo postaje jedno od najtraženijih mjesta.

On My Skin

Stvarna priča koja se temelji na slučaju koji je uzdrmao javno mnijenje u Italiji. Stefano Cucchi uhićen je zbog manje optužbe za drogu i umro je pet dana nakon policijske brutalnosti. Potrebno je vrijeme da se razotkrije kroz što je Cucchi prošao, što bi moglo navesti neke gledatelje. Složeni odnos Talijana s karabinjerima, odjelom talijanske vojske koji obavlja domaću policiju, delikatno je objasniti i zahtijeva precizno razotkrivanje.

Against the Ice

Godina je 1909. Dva se istraživača bore za preživljavanje nakon što su ostavljeni dok su bili na danskoj ekspediciji na ledom prekrivenom Grenlandu.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije