Vikend uz Netflix: Pet napetih psiholoških trilera koje ćete gledati u jednom dahu

Vikend uz Netflix: Pet napetih psiholoških trilera koje ćete gledati u jednom dahu

Vikend uz Netflix: Pet napetih psiholoških trilera koje ćete gledati u jednom dahu
  • Objavljeno: Subota, 18.03.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Netflix

Ako volite filmove koji su napeti i nepredvidljivi, ova lista je idealna za vas. Psihološki trileri bave se misterijima i mračnim kutovima ljudskog uma, a značajan dio radnje obično se i odvija u glavama glavnih likova. Za vas smo izabrali najbolje među njima, koje trenutno možete pogledati na Netflixu.

The Snowman

Prvi film na listi donosi zanimljivu priču u kojoj je glavni lik detektiv Harry Hole, već dobro poznat vjernim čitateljima kriminalističkih romana koje potpisuje Jo Nesbo. Hole u ovom slučaju istražuje slučaj nestanka žene čiji su šal pronašli omotan oko vrata neobičnog i zastrašujućeg snjegovića.

God's Crooked Lines

Ako vam se svidio Shutter Island, ovaj španjolski film iz 2022. godine bi mogao biti najbolji izbor za vas. Njegova je radnja smještena u psihijatrijskoj ustanovi, gdje se jedna žena, privatna istražiteljica, prijavljuje kako bi se posvetila istrazi misterioznog ubojstva.

Fractured

Ovaj film možda vam je prošao ispod radara, ali ne stavljamo ga na našu listu bez razloga. Vrlo neizvjesna radnja počinje kada šestogodišnja kći mlađeg para doživi ozljedu nakon čega je roditelji odvoze u bolnicu. Međutim, ondje se nešto čudno događa, a majka i kći netragom nestanu.

The Weekend Away

Priznajemo da smo s ovim filmom bili malo subjektivni - svoje mjesto na listi najviše je zaslužio time što je radnja smještena u Hrvatskoj. Ugodna lokacija, ali neugodna događanja za ženu koju optuže da je ubila najbolju prijateljicu. Dok pokušava dokazati svoju nevinost, uznemirujuća tajna izlazi na vidjelo.

Zodiac

Na kraj liste dodajemo i poznati filmski klasik o karikaturistu iz San Francisca koji postaje detektiv amater opsjednut pronalaskom ubojice Zodiaca, neidentificirane osobe koja terorizira sjevernu Kaliforniju svojim ubilačkim pohodom. Ako još niste gledali, pravo je vrijeme za to, a ako jeste - uživajte ponovno.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije