Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Slojeviti bundevin cheesecake

Slojeviti bundevin cheesecake

Slojeviti bundevin cheesecake
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 6.429
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Energetska vrijednost: 426 kcal / 1.782,38 kJ

Sastojci

Nutritivne vrijednosti

Ako vam se sviđa cheesecake, ovaj dodatak bundeve doslovno će vas oduševiti!
Vrijeme pripreme: 1:20h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Za koru, rastopite maslac na srednje jakoj vatri. Umiješajte mrvice keksa i šećer tako da se smjesa ravnomjerno navlaži. Pritisnite smjesu na dno lima za pečenje i na rubove. Pecite 10 minuta.

Smanjite pećnicu na 165°C.

U velikoj zdjeli, pomiješajte sir, šećer i vaniliju. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Pomiješajte i jaja, ali jedno po jedno. Uklonite 1 šalicu tijesta i raširite po dnu kore, stavite ostatak na stranu.

Dodajte bundevu, cimet, klinčiće i muškatne oraščiće u preostalo tijesto i miješajte lagano dok se sve dobro ne pomiješa. Pažljivo raširite po tijestu na kori.

Pecite u zagrijanoj pećnici na 35 do 40 minuta, ili provjerite da se smjesa za pečenje može zatresti zajedno s kalupom.

Ostavite da se ohladi, a zatim preljev od kiselog vrhnja, šećera i soka od limuna prelijte preko vrha.

Prije posluživanja stavite kolač u frižider na 3 sata ili ako možete preko noći.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti