Cheesecake od bundeve
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
-
Kora
- 150g mljevenih keksa
- 15g šećera
- 4 do 5 žlica maslaca
-
Punjenje
- 145g smeđeg šećera
- 1/2 žličice cimeta
- 1/4 žličice đumbira
- 1/8 žličice klinčića
- 1/8 žličice muškatnog oraščića
- 1/4 žličice soli
- 450g krem sira
- 3 jaja
- 1 vanilin šećer
- 240ml pirea od bundeve
-
Krema
- 240ml kiselog vrhnja
- 1 vanilin šećer
- 50g šećera
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Rastopite maslac, dodajte mljevene kekse i šećer. Pritisnite prstima smjesu na dno kalupa za torte. Pecite 8 do 10 minuta i pustite da se hladi dok radite smjesu za punjenje.
U posebnu zdjelu pomiješajte šećer, cimet, đumbir, klinčić, muškarni oraščić i sol. U velikoj zdjeli miksajte sir oko 2 minute. Postepeno dodavajte smjesu sa šećerom i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna, oko 2 minute. Dodajte jaja i miksajte oko 30 sekundi. Dodajte vanilin šećer i pire od bundeve i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna.
Smjesu ravnomjerno nanesite preko kore. Stavite u pećnicu i pecite oko 30 minuta, smanjite temperaturu na 160°C i pecite još 10 do 20 minuta, odnosno dok se rubovi ne zapeku.
U međuvremenu pomiješajte kiselo vrhnje, vanilin šećer i šećer. Namažite na tortu dok je još topla, vratite u pećnicu i pecite oko 8 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi. Kada se ohladi, tortu stavite u hladnjak i pustite da odstoji najmanje 8 sati prije posluživanja.
Vezani recepti
-
-
DesertiSlojeviti bundevin cheesecake1:20h12345
-
DesertiČokoladni cheesecake1:30h12345
-
DesertiCheesecake sa čokoladom i kavom2:30h12345
-
Deserti
-
DesertiTorta od sira i banana50 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti