Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Torta od jagoda i bijele čokolade

Torta od jagoda i bijele čokolade

Torta od jagoda i bijele čokolade
  • Objavljeno: Utorak, 21.08.2012.
  • Broj pregleda: 3.001
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Osvježenje kakvo priželjkujete.
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C . Namastite i pobrašnite kalup za tortu promjera 20cm.

Sir, maslac i šećer miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte jedno po jedno jaje i miksajte. Ulijte rastopljenu čokoladu i miksajte dok smjesa ne postane glatka.

Brašno, kakao u prahu i sodu bikarbonu umiješajte u smjesu sa sirom i naizmjence dodajte vodu. Lagano miješajte i stavite u kalup za pečenje.

Pecite 45 do 50 minuta. Nakon pečena, izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi 10 minuta prije vađenja iz kalupa.

Nakon što se ohladi, izrežite tortu u tri sloja.

Rastopite bijelu čokoladu i slatko vrhnje, a zatim ohladite. U međuvremenu istucite ostatak slatkog vrhnja. Kada se bijela krema ohladi, nanesite ju u tankom sloju na prvi sloj torte. Na vrh poslažite narezane jagode, zatim pažljivo stavite sloj kreme na vrhu. Stavite drugi sloj torte na vrh i ponovite.

Pažljivo cijelu tortu premažite tankim slojem šlaga i ukrasite jagodama. Poslužite ohlađeno.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti