Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Rezanci od špinata s teletinom

Rezanci od špinata s teletinom

Rezanci od špinata s teletinom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 3.944
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Počastite posebno društvo!
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Pomiješajte trakice teletine sa začinjenim brašnom.

Rastopite maslac u tavi. Dodajte teletinu u tavu i pecite dok teletina ne dobije smeđu boju. Uklonite teletinu sa strane.

Dodajte luk u tavu i pirjajte dok ne dobijete zlatno smeđu boju. Dodajte vino i brzo kuhajte kako bi smanjili količinu tekućine. Dodajte temeljac i vrhnje te začinite solju i paprom.

Smanjite vatru i čekajte dok umak ne bude kremast i gust te na kraju dodajte teletinu.

U međuvremenu kuhajte rezance u lagano slanoj kipućoj vodi dok ne budu al dente.

Ocijedite ih i premjestite u toplu zdjelu za posluživanje.

Umiješajte 1 žlicu parmezana u umak, a zatim prelijte umak preko tjestenine i nježno promiješajte.

Poškropite sve s preostalim parmezanom i odmah poslužite.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti