Teleća rebrica s umakom od crnog vina
Pripremite ova ukusna teleća rebarca za obitelj i prijatelje i oduševite njihova nepca rapsodijom okusa i mekom teksturom mesa.
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 2:40h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 694 kcal / 2.903,70 kJ
Sastojci
- 1 žlica krupne sol
- 2 žlice crnog papra
- 3 nasjeckana češnja češnjaka
- mala vezica ružmarina, sitno nasjeckana
- šaka nasjeckanog peršina
- 4 žlice maslinovog ulja
- 3 kg telećih rebaraca
- Za umak
- 2 luka, prerezana po pola
- 250 ml crnog vina
- 400 ml goveđeg temeljca
Priprema
Zagrijte pećnicu na 220°C.
Pomiješajte sol, papar, češnjak, ružmarin, peršin i maslinovo ulje. Utrljajte u rebarca i stavite u posudu za pečenje.
Pecite 30 minuta, a zatim smanjite temperaturu pećnice na 160°C i pecite još 1 sat i 20 minuta.
Izvadite meso iz pećnice i posude za pečenje. Prekrijte ga aluminijskom folijom. Pustite da meso odmara 30 minuta.
Za to vrijeme napravite umak od crnog vina, luka, goveđeg temeljca i 2 žlice soka od pečenja. Kuhajte 20 minuta na laganoj vatri ili dok se umak ne zgusne.
Prelijte teletinu gotovim umakom i narežite na manje komade.
Izvor:
www.bbcgoodfood.com
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaOdrezak u marinadi od ljutike20 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
-
Jela od mesaZarolana piletina na grčki način50 min12345
-
Jela od mesaPržena piletina s brokulom i smeđom riža30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti