Teleća rebrica s umakom od crnog vina

Teleća rebrica s umakom od crnog vina

Teleća rebrica s umakom od crnog vina
  • Objavljeno: Srijeda, 15.11.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Pripremite ova ukusna teleća rebarca za obitelj i prijatelje i oduševite njihova nepca rapsodijom okusa i mekom teksturom mesa.
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 2:40h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 694 kcal / 2.903,70 kJ

Sastojci

  • 1 žlica krupne sol
  • 2 žlice crnog papra
  • 3 nasjeckana češnja češnjaka
  • mala vezica ružmarina, sitno nasjeckana
  • šaka nasjeckanog peršina
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 3 kg telećih rebaraca
  • Za umak
  • 2 luka, prerezana po pola
  • 250 ml crnog vina
  • 400 ml goveđeg temeljca

Priprema

Zagrijte pećnicu na 220°C.

Pomiješajte sol, papar, češnjak, ružmarin, peršin i maslinovo ulje. Utrljajte u rebarca i stavite u posudu za pečenje.

Pecite 30 minuta, a zatim smanjite temperaturu pećnice na 160°C i pecite još 1 sat i 20 minuta.

Izvadite meso iz pećnice i posude za pečenje. Prekrijte ga aluminijskom folijom. Pustite da meso odmara 30 minuta.

Za to vrijeme napravite umak od crnog vina, luka, goveđeg temeljca i 2 žlice soka od pečenja. Kuhajte 20 minuta na laganoj vatri ili dok se umak ne zgusne.

Prelijte teletinu gotovim umakom i narežite na manje komade.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti