Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Tjestenina s pancetom i graškom

Tjestenina s pancetom i graškom

Tjestenina s pancetom i graškom
  • Objavljeno: Utorak, 09.08.2016.
  • Broj pregleda: 158
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Grašak je jako dobar izvor tiamina i mangana.
Vrijeme pripreme: 1:25h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.

Razrežite bundevu popola po dužini i uklonite sjemenke. Polovice premažite iznutra maslinovim uljem, posolite i popaprite. Bundevu stavite na lim za pečenje, tako da je unutarnji dio okrenut prema gore. Pecite 45 do 60 minuta.

Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi. Nakon što se bundeva ohladila, uzmite vilicu i povlačeći napravite špagete od bundeve.

Stavite u veliku zdjelu i pustite da stoji sa stranu.

Zagrijte maslinovo ulje u tavi, dodajte pancetu i pržite ju dok ne postane hrskava. Uklonite pancetu iz tave i stavite sa strane.

U istu tavu dodajte luk, češnjak i timijan. Dinstajte oko 5 minuta.

Dodajte pileći temeljca i sve promiješajte. Dodajte vrhnje za kuhanje i parmezan. Dodajte pancetu, smanjite vatru i dinstajte oko 10 minuta. Dodajte grašak i dobro promiješajte.

Prelijte tjesteninu umakom, pospite peršinom i poslužite.

Komentari

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti