Juha od kelja, jabuka i oraha

Juha od kelja, jabuka i oraha

Juha od kelja, jabuka i oraha
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 06.02.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Obogatite juhu od kelja slatkom jabukom i orasima.
Vrijeme pripreme: 35 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 403 kcal / 1.686,15 kJ

Sastojci

  • 8 nasjeckanih oraha
  • 1 glavica sitno nasjeckanog luka
  • 2 grubo naribane mrkve
  • 2 oguljene i nasjeckane crvene jabuke
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 500ml povrtnog temeljca
  • 200g grubo nasjeckanog kelja
  • 20g čipsa od jabuke

Priprema

Prepržite orahe 2 do 3 minute u suhoj tavi, a potom ih maknite s topline i pustite da se ohlade.

Luk, mrkvu, jabuke, ocat i temeljac zagrijte na srednje jakoj vatri i pustite da prokuha. Smanjite vatru i kuhajte još 10 minuta uz miješanje. Na kraju dodajte kelj i kuhajte još 2 minute.

Juhu stavite u blender ili uz pomoć štapnog miksera dobro usitnite. Ulijte juhu u tanjur i pospite tostiranim orasima i čipsom od jabuke.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti