Majoneza od potočarke

Majoneza od potočarke

Majoneza od potočarke
  • Objavljeno: Četvrtak, 25.07.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Odlična za vruće ljetne dane.
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 žlica limunovog soka
  • 1 žlica vinskog octa
  • 100ml maslinovog ulja
  • 200ml biljnog ulja
  • 2 bjelanjka
  • 1 žličica senfa
  • 1/2 češnja češnjaka
  • prstohvat soli
  • 75g potočarke

Priprema

Pomiješajte limunov sok i vinski ocat. Pomiješajte maslinovo i biljno ulje. U blenderu miksajte bjelanjke i dodajte prstohvat soli i senf. Postupno stavljajte ulje u smjesu dok ju miksate. Smjesa treba postati gušća. Ako je pregusta, dodajte malo smjese od limunovog soka.

Tako postupno dodajte sve sastojke dok smjesa ne bude kompaktna. Sada dodajte češnjak i potočarku. Dodajte malo tople vode ili limunovog soka ako je smjesa pregusta. Ostavite da odstoji 1 dan prije posluživanja.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti