Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Valeral

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Valeral

Sastav

Jedna kapsula sadrži 100 mg suhog ekstrakta odoljena (Valeriana officinalisL.) sa 0,8% valerenske kiseline, 50 mg suhog ekstrakta hmelja (Humulus lupulus L.) sa 0,1 % flavonoida i 20 mg suhog ekstrakta matičnjaka (Melissa officinalis L.) sa 2% ružmarinske kiseline. Pomoćne tvari: mikrokristalinična celuloza, silicij dioksid, magnezij stearat, želatina, titan dioksid, E 172.
Bez šećera i konzervansa.

Pakiranje

2 blistera s po 15 kapsula, u kutiji.

Način i mjesto izdavanja

Izdaje se bez liječničkog recepta u ljekarnama i drogerijama.

Rok valjanosti

2 godine

Način čuvanja

Čuvati dobro zatvoreno na sobnoj temperaturi, na suhom i tamnom mjestu. Čuvati izvan dohvata djece!

Primjena

Na koji način djeluju Vitalia Valeral kapsule?

Svakodnevna izloženost stresu, brzi ritam života, nagomilano nezadovoljstvo, razni pritisci i pretjerana uzbuđenja mogu uzrokovati osjećaj psihičke napetosti i nemira, zabrinutosti i tjeskobe te razdražljivosti kao i poremećaje spavanja. Time se osjetno narušava kvaliteta života i zdravlje.
Odoljen ima blago smirujuće djelovanje te ublažava brojne znakove napetosti i uznemirenosti. Kod poteškoća sa spavanjem pospješuje uspavljivanje i produbljuje san. U narodnoj medicini koristi se za smirivanje grčeva u probavnom sustavu koji su uzrokovani nervozom.
Hmelj svojim smirujućim djelovanjem nadopunjava učinke odoljena pa san traje duže, a rjeđi su i prekidi sna tijekom noći.
Matičnjak dodatno pridonosi smirenju cijelokupnog živčanog sustava.
Valeral kapsule sa standardiziranim količinama odoljena, hmelja i matičnjaka prirodni su proizvod koji pomaže ponovnom uspostavljanju psihičke ravnoteže i zdravom snu, a da pri tome niti nakon dulje primjene ne uzrokuju navikavanje.

Komu su namjenjene Vitalia Valeral kapsule?

Valeral kapsule namjenjene su kao prirodna pomoć svim osobama koje osjećaju nemir i napetost, izložene su stresu te pate od nesanice ili loše spavaju.

Doziranje

Kako ispravno koristiti Vitalia Valeral kapsule?

- Kod nemira, napetosti, razdražljivosti ili stresa preporučuje se uzeti po 1 kapsulu jedan do tri puta na dan.
- Kod nesanice uzeti 1 do 2 kapsule jedan sat prije spavanja.

Djeca do 12 godina, trudnice i dojilje trebaju se o primjeni posavjetovati s liječnikom.

Što su bezreceptni lijekovi?

Lijekovi koji su dokazano sigurni za uporabu u samoliječenju, dakle za koje ne treba prethodna liječnička preporuka, mogu se u ljekarnama nabaviti bez recepta.

Izdavanje manjeg broja takvih lijekova dozvoljeno je i u drogerijama.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Sponzorski članci