Juha od kelja i jabuka s orasima

Juha od kelja i jabuka s orasima

Juha od kelja i jabuka s orasima
  • Objavljeno: Utorak, 01.11.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ova juha nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Vrijeme pripreme: 35 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 8 polovica grubo nasjeckanih oraha
  • 1 glavica sitno nasjeckanog luka
  • 2 grubo nasjeckane mrkve
  • 2 crvene sitno nasjeckane jabuke
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 500ml povrtnog temeljca
  • 200g grubo nasjeckanog kelja
  • 20g sušenih jabuka

Nutritivne vrijednosti

Kalorije: 403


Priprema

Na suhoj tavi pržite orahe 2 do 3 minute, a potom maknite s vatre i pustite da se ohlade. Skuhajte luk, mrkvu, kelj, jabuke u octu i povrtnom temeljcu. Kuhajte dok ne zavrije, a potom smanjite vatru i kuhajte još desetak minuta.

Skuhano povrće i temeljac prebacite u blender i miješajte dok se sastojci ne sjedine. Ulijte juhu u tanjur i pospite prženim orasima i sušenim jabukama.

Kelj je odličan je izvor vitamina A, C i K, dijetalnih vlakana, proteina, folne kiseline, željeza, magnezija i fosfora. Smanjuje rizik od nastanka kancerogenih stanica jer je odličan izvor antioksidanata, protuupalnih spojeva, omega 3 masnih kiselina. Najbolji način da pripremate kelj je da ga kuhate u vrućoj vodi oko 5 minuta. To će biti sasvim dovoljno da ga omekšate (što je dobro za probavni sustav), a da istovremeno zadržite njegov prepoznatljiv okus, kao i nutritivna svojstva.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti