Maslac od sjemenki bundeve s cimetom

Maslac od sjemenki bundeve s cimetom

Maslac od sjemenki bundeve s cimetom
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 09.09.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Domaći ukusni maslac od sjemenki bundeve.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 3 šalice sjemenki bundeve
  • 1/4 žličice cimeta
  • 1.5 žličica javorovog sirupa

Priprema

Zagrijte pećnicu na 175°C.

U zdjeli dobro promiješajte cimet i sjemenke bundeve. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Ravnomjerno rasporedite sjemenke i pecite ih 10 do 15 minuta. Nakon svakih 5 minuta ih malo promiješajte kako bi se ravnomjerno ispekle.

Izvadite iz pećnice i pustite da se hladi nekoliko minuta. Stavite sjemenke u blender i miksajte nekoliko minuta. Dodajte javorov sirup i nastavite miksati dok smjesa ne postane kompaktna. Pohranite u hermetičku zdjelicu i držite u hladnjaku najviše 2 tjedna.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti