Tjestenina s limunom i rukolom

Tjestenina s limunom i rukolom

Tjestenina s limunom i rukolom
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 18.07.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Rukola je jako dobar izvor vitamina K, folne kiseline i željeza.
Vrijeme pripreme: 35 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 4 nasjeckana češnja češnjaka
  • 1 šalica vrhnja za kuhanje
  • 1 šalica povrtnog temeljca
  • naribana korica i sok od 2 limuna
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice papra
  • 500g tjestenine
  • 1/2 šalice parmezana
  • 3 šalice nasjeckane rukole
  • 1 šalica nasjeckane rajčice
  • 1 šalica graška

Priprema

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite i ostavite sa strane.

Zagrijte ulje u tavi, dodajte češnjak i dinstajte oko 1 minutu. Dodajte vrhnje za kuhanje, temeljac, sok od limuna, limunovu koricu, sol i papar. Kuhajte dok ne proključa. Smanjite vatru i nastavite kuhati oko 15 minuta.

Dodajte preostale sastojke, dobro promiješajte i nastavite kuhati oko 5 minuta. Dodajte tjesteninu, dobro promiješajte i poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti