Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Bartolinijeva cista

Bartolinijeva cista

Bartolinijeva cista
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 17.08.2015.
  • Broj pregleda: 23.555
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Što je Bartolinijeva cista?

Bartolinijeve žlijezde nalaze se na svakoj strani vaginalnog otvora. Ove žlijezde luče tekućinu koja pomaže vlaženju vagine. Kada se otvaranje kanala ovih žlijezda poremeti, tekućina se zadržava u žlijezdama, što rezultirala relativno bezbolnom oteklioma koja se naziva Bartolinijeva cista. Nekada, taj se likvor upali i stvara se gnoj okružen upaljenim tkivom (čir).

Bartolinijeva cista ili čir nije uobičajena. Liječenje ovisi o veličini ciste, da li boli i da li je upaljena. Ponekad, kućno liječenje je sve što vam je potrebno. U drugim slučajevima, potrebna je kirurška drenaža Bartolinijeve ciste. Ako dođe do infekcije, antibiotici mogu biti potrebni za liječenje Bartolinijeve ciste.

Sadržaj

Vezane teme

Komentari

Sponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!