Dijeta bez brašna i šećera

Dijeta bez brašna i šećera

Dijeta bez brašna i šećera
  • Objavljeno: Srijeda, 18.04.2018.
  • Broj pregleda: 99.320
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

O dijeti

Kao što ste i očekivali prema naslovu, Dijeta bez brašna i šećera zahtjeva da prestanete jesti sve što sadrži brašno ili šećer. Nikakve torte, kolači, deserti, tjestenine ili kruh nisu dopušteni. Možete jesti cjelovito zrnje sve dok ne sadrži brašno. Da, to uključuje izbjegavanje brašna od cjelovitog zrnja. Teorija je da ako jedete hranu koja se brzo probavlja, ubrzo ćete opet biti gladni. Tada jedete više nego što vaše tijelo treba.

Brašno i šećer su jednostavni ugljikohidrati koje tijelo brzo probavlja i čine vas gladnima ubrzo nakon što ste ih pojeli. Također vam daju "prazne kalorije", s minimalnim nutricionističkim pokrićem. Vaš cilj je unos nutricionistički jake hrane kao što je voće, povrće, nemasno meso, cjelovito zrnje, nemasni ili niskomasni mliječni proizvodi i mahunarke. Također, trebate dodati vježbanje u svoj raspored.

Ova dijeta je član obitelji niskokaloričnih dijeta, iako se možda ne čini takva jer ne brojite kalorije i obroke. Umjesto brojanja, eliminirate hranu koja bi povećala iznos kalorija. Ovo nije nisko ugljikohidratna dijeta jer dopušta cjelovito zrnje, voće, čak neke krumpire i škrobno povrće kao kukuruz. Ugljikohidrati mogu obuhvatiti polovicu onoga što jedete, sve dok ne jedete kruh, tjesteninu, pizzu, deserte i ostalu hranu koja sadrži brašno i šećer.

Dijeta preporuča vježbanje iako se mogu izgubiti kilogrami samo uz praćenje plana prehrane. Izaberite tjelovježbu u kojoj uživate i svaki dan vježbajte 30 do 60 minuta. Ako nemate vremena za vježbanje, možete u intervalima po 10 minuta tijekom dana. Ideja je da bi trebali raditi bilo kakvu aktivnost jer je i to bolje od nikakve. Možete početi sa kraćim dnevnim režimom i polako povećavati do 30 ili 60 minuta dnevno.

Odaberi dijete za usporedbu, možeš odabrati najmanje dvije dijete.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.