Eco Atkins dijeta

Eco Atkins dijeta

Eco Atkins dijeta
  • Objavljeno: Nedjelja, 02.04.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

O dijeti

Atkinsonova dijeta postoji već desetljećima, iako mnogi stručnjaci vjeruju da nije dobra za zdravlje. No sada se pojavila vegetarijanska alternativa, Eco-Atkins dijeta.

Istraživanja su pokazala da je originalna Atkinsonova dijeta mogla reducirati otpornost inzulina (čovjekova nesposobnost da reagira pravilno na inzulin) i povećati "dobri" (HDL) kolesterol, ali imati mali utjecaj na "loši" (LDL) kolesterol.

Eco Atkinsonova dijeta je nastala tijekom jednog istraživanja kojim su htjeli zadržati isti omjer proteina i ugljikohidrata kao i u početnoj Atkinsovoj dijeti, ali zamijeniti životinjske proteine proteinima iz povrća.

Za njihovo istraživanje, stručnjaci su stavili 47 pretilih muškaraca i žena na ili Eco Atkins dijetu ili lakto-ovo vegetarijansku dijetu s više ugljikohidrata, a manje masti. Obje dijete su niskokalorijske i odgovaraju na 60% potreba za kalorijama.

Za četiri tjedna, obje grupe su izgubile u prosjeku 4 kilograma, i poboljšale krvni tlak, kolesterol i razine triglicerida. Ali, oni koji su slijedili Eco Atkins dijetu vidjeli su veću redukciju (0.6%) loših kolesterola.

Odaberi dijete za usporedbu, možeš odabrati najmanje dvije dijete.

Vitashop
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Vitashop