Jedite ovo, a ne ono dijeta

Jedite ovo, a ne ono dijeta

Jedite ovo, a ne ono dijeta
  • Objavljeno: Srijeda, 18.04.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Je li dijeta zdrava?

Stručnjacima se sviđa ova dijeta jer knjiga otkriva strašnu nutricionističku istinu o popularnoj hrani. Većina ljudi ne zna koliko kalorija njihova najdraža hrana sadrži a ova knjiga to divno objašnjava.

Stručnjaci predlažu da se informacije prouče pažljivo i da se sagleda ukupna slika. Hrana koja izgleda zdravo nije nužno i bolja. Sendvič od piletine zvuči bolje, ali ako je pun umaka, prekriven špekom i sirom, hamburger bi mogao biti bolji izbor. Pureća šunka zvuči bolje od obične, ali neke vrste imaju istu količinu kalorija i više natrija.

Stručnjaci daju nekoliko glavnih savjeta: ograničite prženu hranu, pratite veličinu porcija, kontrolirajte unos kalorija i uvijek pratite kalorije, masti, natrij, šećer i vlakna.

Postoje i neke krive informacije u knjizi:

  • Orasi nemaju više omega 3 masti nego losos - to je drukčija forma.
  • Ne možete jesti što želite, kada želite i da kilogrami nestaju. Sve je u kontroli porcija, zdravijoj prehrani i kontroli kalorija.

Savjet nutricionista je da jedete brzu hranu jednom tjedno ili manje, izaberite manje porcije i izaberite hranu u kojoj uživate jer inače nećete biti zadovoljni, a to može dovesti do prejedanja.

Odaberi dijete za usporedbu, možeš odabrati najmanje dvije dijete.

Vitashop
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Vitashop