Dijeta Istjerivači šećera

Dijeta Istjerivači šećera

Dijeta Istjerivači šećera
  • Objavljeno: Srijeda, 18.04.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

O dijeti

Glavna ideja Dijete Istjerivači šećera je da ne debljaju kalorije, masnoće ili ugljikohidrati nego šećer!

Što više šećera unosite, to vaše tijelo mora ispustiti više inzulina. Taj inzulin sprječava vaše tijelo da mršavi. Eliminiranjem sve hrane od rafiniranog šećera, kao i hrane s većim postotkom šećera, ne samo da gubite kilograme već i poboljšavate ukupno zdravlje, snižavate kolesterol i rizik od nastanka dijabetesa. Nema faza koje morate pratiti.

Jedete tri obroka dnevno, s međuobrokom između svakog obroka, i ne jedete poslije osam navečer. Ako pratite sve upute, na kraju ćete unositi 1200 kalorija po danu, od toga 40% kalorija iz ugljikohidrata s puno vlakna, 30% iz proteina i 30% iz masnoća. Plan traje 14 dana.

Niti jedan stručnjak ne može reći da unos manje šećera nije najzdravija i najteža odluka koju možete donijeti. Neki savjeti su dobri, jer su to zdravi savjeti koje većina dijeta naglašava,. Na primjer, izbjegavanje zasićenih masnoća, unos manjih obroka češće kroz dan, unos više hrane bogate vlaknima, nemojte jesti dva do tri sata prije spavanja... Plan također zabranjuje unos većine, ako ne i sve prerađene hrane, zato što mnoge od njih sadrže šećer (iako bi jednako tako treba biti izbjegavana zbog nezdravih konzervansa, manjka hranjivih sastojaka i ostalih nutritivnih mana).

Neke činjenice koje dijeta iznosi su, prema mnogim nutricionistima, čudne ako ne i skroz netočne. Na primjer, dijeta naglašava da je šećer toksičan i da je unos previše šećera (ne masti!) razlog za pretilost. Stručnjaci će vam reći da unos prevelike količine bilo kakve hrane može dovesti do viška kalorija koje vaše tijelo sprema kao neželjeno masno tkivo.

Također, predlaže jedenje voća i pijenje voćnih sokova odvojeno od obroka. Nutricionistima nije jasno zašto su voćni sokovi uopće dopušteni s obzirom da mnogi sadrže velike količine šećera.

Dijeta je prejednostavna. Njezin pristup izbjegavanja svih šećera i unos hrane s niskim glikemijskim indeksom nema strukturu koja bi dala dovoljno smjernica. Također, ima prenizak unos kalorija, oko 1200 dnevno. Tako niske razine možda dovode do gubitka težine, ali isto tako znače da bi vam mogli faliti važni hranjivi sastojci.

Odaberi dijete za usporedbu, možeš odabrati najmanje dvije dijete.

Vitashop
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Vitashop