Sonoma dijeta

Sonoma dijeta

Sonoma dijeta
  • Objavljeno: Nedjelja, 02.04.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

O dijeti

Sonoma dijeta je životni pristup gubljenju kilograma koji naglašava selektiranje hrane (što jedete), kombiniranje hrane (od čega vam se obroci sastoje) i kontrolu porcija (koliko jedete). Autorica Connie Guttersen je pažljivo konstruirala obroke fokusirajući se na 10 energetskih namirnica, uključujući bademe, paprike i kupine. One su bogate vlaknima i korisnim mastima za srce te pomažu ljudima da duže ostanu siti.

Autorica je prvo provela 10 godina konzultirajući se s pacijentima prije nego što je napravila ovu dijetu. U knjizi savjetuje da prihvatite zdravu, cjelovitu hranu i istovremeno izbacite prerađenu hranu, jednostavne šećere, prerađeno brašno i zasićene masnoće.

Prva faza bi za neke mogla biti prerestriktivna. I dok nudi odlične recepte za one s kulinarskim sklonostima, ti isti bi za neke mogli biti prezahtjevni.

Na ovom planu reducirat ćete porcije, hraneći se s malih tanjurića i slijedeći predložene količine hrane. Na primjer, žitarice ne bi trebale obuhvaćati više od 50 posto vašeg doručka. Za ručak i večeru također postoje preporuke.

Odaberi dijete za usporedbu, možeš odabrati najmanje dvije dijete.

Vitashop
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Vitashop