Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Pritkinova dijeta

Pritkinova dijeta

Pritkinova dijeta
  • Objavljeno: Srijeda, 24.05.2017.
  • Broj pregleda: 13.533
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

O dijeti

Ova se dijeta mijenjala tijekom godina, ali glavna ideja je da ljudi imaju "instinkt debljine" koji ih tjera da konzumiraju hranu koja deblja. Ali unosom zdrave hrane, planiranjem prehrane i vježbanja, osobe mogu zaustavit taj instinkt.

Dijeta također potiče vježbanje, uglavnom hodanje 30 do 45 minuta dnevno.

1976. dr. Nathan Pritkin je otvorio svoj centar da bi pomogao ljudima s bolestima srca. Nakon što je mnogo klijenata zapazilo da gube kilograme rodila se Pritkinova dijeta. Malo se promijenila uz njegovog sina, ali principi su još isti: jedite češće, odaberite hranu koja ima manje masnoća i vježbajte svaki dan.

Neki dijelovi dijete se ne poklapaju s razmišljanjima znanstvenika. Na primjer, osobe dobivaju upute da jedu češće kako bi zauzdale svoj "instinkt debljine". U realnosti, češći obroci zaista sprječavaju ljude da se prejedaju i održe razinu šećera u krvi pod kontrolom. Ali većina nutricionista ne vjeruje cijeloj "instinkt debljine" filozofiji.

Odaberi dijete za usporedbu, možeš odabrati najmanje dvije dijete.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari