Dijeta: Istjerivači šećera

Dijeta: Istjerivači šećera

Dijeta: Istjerivači šećera
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 02.03.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Pridržavanje dijete

Osim upoznavanja hrane koju smijete jesti i one koju trebate izbjegavati, postoji još samo nekoliko pravila, poput toga da voće trebate jesti zasebno i da voćni sok smijete piti prije jela, a ne uz jelo.

Preskakanje obroka je zabranjeno jer utječe na promjenu razine šećera u krvi. Uvijek trebate jesti tri uravnotežena obroka dnevno, kao i zdrave međuobroke ograničene veličine.

Dijeta je prilično stroga što se tiče veličine obroka i njihove uravnoteženosti. Autori predlažu da oko 40% kalorija dolazi od vlaknastih ugljikohidrata s niskim glikemičnim indeksom (no ovaj udio se može popeti do 50-55%), 30% iz proteina i oko 30% iz masnoća, prvenstveno nezasićenih.

Smanjenje unosa šećera i rafiniranih žitarica je dobro za sve. Izbacivanjem ovih oblika šećera garantira se smanjenje težine. Uz pravila o prehrani, preporuča se da vježbate 4 puta tjedno po 20 minuta.

Autori ne navode koliko ćete kilograma skinuti u prvih 14 dana ili kasnije, pa ne očekujte brze rezultate. No hranite li se na ovaj način uspjet ćete se riješiti viška kilograma.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije