Jednostavni kolač od limuna: Mirisan, mekan i sočan - desert koji obožavamo!

Jednostavni kolač od limuna: Mirisan, mekan i sočan - desert koji obožavamo!

Jednostavni kolač od limuna: Mirisan, mekan i sočan - desert koji obožavamo!
  • Objavljeno: Nedjelja, 26.05.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Kolač od limuna je savršen izbor za sve ljubitelje osvježavajućih i laganih deserata. Ovaj sočan i prozračan biskvit donosi okus ljeta u svaki zalogaj, bez obzira na doba godine. Njegov bogat okus i miris limuna najbolje dolazi do izražaja kada se priprema s domaćim i nešpricanim limunima, koji mu daju prirodnu svježinu.

  • Sočni biskvit "na šalice" s borovnicama - jednostavan kolač gotov za pola sata

  • Limun kocke: Brzi kolač od limuna koji će oduševiti vašu obitelj i goste

Za pripremu savršenog biskvitnog kolača, uvijek koristite sastojke sobne temperature koji će se ravnomjerno povezati i stvoriti prozračnu teksturu. Također je važno da vrijeme pečenja prilagodite veličini posude u kojoj pečete kolač, kao i činjenici da je svaka pećnica drugačija. Zadnji, ali ne manje bitan, savjet jest da biskvitne kolače uvijek režete nakon hlađenja jer će tako bolje zadržati svoju sočnost.

Sastojci:

  • 200 g glatkog brašna
  • 150 g šećera
  • 1 prašak za pecivo (10 g)
  • prstohvat soli
  • 3 jaja
  • 150 g grčkog jogurta
  • 100 ml biljnog ulja (npr. suncokretovo)
  • sok i naribana korica 2 nešpricana limuna
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C i namastite i pobrašnite kalup za kolač ili ga obložite papirom za pečenje.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli.
  3. U drugoj zdjeli miksajte jaja i šećer dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta.
  4. Dodajte jogurt, ulje, sok i koricu limuna te ekstrakt vanilije. Miješajte dok se svi sastojci ne sjedine.
  5. Postupno dodajte suhe sastojke u smjesu s mokrim sastojcima, miksajući, dok ne dobijete glatku smjesu.
  6. Ulijte smjesu u pripremljeni kalup i ravnomjerno je rasporedite.
  7. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30 do 35 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu kolača ne izađe čista.
  8. Izvadite kolač iz pećnice i ostavite ga da se hladi u kalupu oko 10 minuta, a zatim ga pospite šećerom u prahu za dekoraciju.
  9. Ostavite kolač da se potpuno ohladi prije rezanja i posluživanja.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije