Najsočniji mramorni kolač: Jednostavan desert od sastojaka koje uvijek imate u kuhinji

Najsočniji mramorni kolač: Jednostavan desert od sastojaka koje uvijek imate u kuhinji

Najsočniji mramorni kolač: Jednostavan desert od sastojaka koje uvijek imate u kuhinji
  • Objavljeno: Petak, 12.04.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zdrava prehrana

Mramorni kolač je jednostavna i dekorativna slastica koju možete pripremiti sljedeći puta kada vam dođu nenajavljeni gosti ili trebate na brzinu utažiti želju za desertom nakon ručka. Sastojke ionako vjerojatno već imate kod kuće, što je također vrlo praktično.

  • Jogurt pita: Jednostavan recept za "starinski" kolač koji baš svi vole

Mramorni je kolač zapravo sočni biskvit koji se priprema tako da se naprave dvije smjese - u jednu se dodaje kakao, a u drugu ne. Polaganim miješanjem tih dvaju smjesa nastaje dekorativni uzorak karakterističan za ovaj starinski desert koji će vam po našem receptu ispasti savršeno sočan svaki put. Za pripremu vam nije potreban čak niti kuhinjski mikser, a potpuni popis sastojaka i postupak pripreme pročitajte u nastavku.

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 200 g šećera
  • 200 g maslaca
  • 4 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 3 žlice kakaa u prahu
  • 3 žlice mlijeka
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C i pripremite kalup za pečenje veličine 22x22 cm.
  2. U velikoj posudi mikserom ili ručno umutite maslac i šećer dok ne postanu kremasti.
  3. Dodajte jedno po jedno jaje, dobro miješajući.
  4. Dodajte ekstrakt vanilije i promiješajte.
  5. Postepeno dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i solju te mlijeko. Miješajte dok ne dobijete glatko tijesto.
  6. Podijelite tijesto na dva jednaka dijela.
  7. U jedan dio tijesta dodajte kakao u prahu i dobro promiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  8. U pripremljeni kalup izlijte oba tijesta i lagano ih promiješajte kako biste dobili lijepi uzorak.
  9. Pecite kolač u zagrijanoj pećnici 40-45 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista.
  10. Ostavite kolač da se ohladi prije posluživanja.
  11. Poslužite kolač narezan na komade.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije