Tres leches ili kolač s tri vrste mlijeka: Imamo recept za najsočniji biskvit koji ćete ikada probati
Izvor slike: Canva
Kategorija: Zdrava prehrana
Tres Leches, poznat i kao "kolač od tri vrste mlijeka", jedan je od najpopularnijih i najsočnijih deserata Latinske Amerike. Sastoji se od mekanog biskvita koji je natopljen mješavinom kondenziranog mlijeka, evaporiranog mlijeka i vrhnja za šlag.
Tres Leches je idealan desert za sve prilike - od obiteljskih okupljanja do svečanih proslava. Priprema je jednostavna, a većinu sastojaka sigurno imate u svojoj kuhinji.
Sastojci:
Biskvit
- 5 jaja
- 150 g šećera
- 1 žličica vanilin šećera
- 150 g glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
Tres leches preljev
- 200 ml kondenziranog mlijeka
- 200 ml evaporiranog mlijeka
- 200 ml vrhnja za šlag (36 % masnoće)
Šlag krema
- 300 ml vrhnja za šlag
- 2 žlice šećera u prahu
- 1 žličica vanilin šećera
Priprema:
- Za pripremu biskvita, zagrijte pećnicu na 180 °C. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke miksajte dok ne postanu čvrsti snijeg, zatim polako dodajte šećer i vanilin šećer, nastavljajući miksati dok se smjesa ne zgusne. Dodajte žumanjke jedan po jedan i miksajte dok se sve dobro ne sjedini. Prosijte brašno s praškom za pecivo i nježno umiješajte u smjesu, pazeći da ne izgubi puno zraka.
- Ulijte smjesu u namašćen i pobrašnjen kalup (veličine otprilike 20 x 30 cm) i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20-25 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Izvadite biskvit iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi.
- Za pripremu preljeva, u posudi pomiješajte kondenzirano mlijeko, evaporirano mlijeko i vrhnje za šlag. Dobro promiješajte dok se sve ne sjedini.
- Prilikom močenja biskvita, kada se biskvit potpuno ohladi, vilicom ili čačkalicom napravite rupe po cijeloj površini biskvita. Polako prelijte pripremljenom mješavinom mlijeka po biskvitu, pazeći da se ravnomjerno rasporedi. Ostavite u hladnjaku najmanje 4 sata, a najbolje preko noći, kako bi biskvit upio tekućinu.
- Za pripremu kreme, vrhnje za šlag izmiksajte sa šećerom u prahu i vanilin šećerom dok ne dobijete čvrsti šlag.
- Ravnomjerno nanesi šlag kremu preko ohlađenog i namočenog biskvita.
- Po želji ukrasite komadićima pistacija, struganom čokoladom ili cimetom.
Vezani sadržaj:
- Sočni biskvit "na šalice" s borovnicama - jednostavan kolač gotov za pola sata
- Jogurt pita: Jednostavan recept za "starinski" kolač koji baš svi vole
- Čokoladni kolač "na šalice": Mekan, sočan i gotov u 30 minuta!
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Zapečeni tost sa šunkom, jajetom i sirom
20 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Rotkohl ili pirjani "njemački"...
1:30h12345