Božićni čokoladni cheesecake

Božićni čokoladni cheesecake

Božićni čokoladni cheesecake
  • Objavljeno: Petak, 01.12.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Savršeno kremast i ukusan kolač od sira!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 4:50h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 80 ml ruma
  • 265 g grožđica
  • 170 g čokoladnih keksa
  • 55 g bademovog brašna
  • 80 g otopljenog maslaca
  • 3 žličice želatine u prahu
  • 500 g krem sira
  • 60 g šećera u prahu
  • 200 g rastopljene tamne čokolade
  • 600 ml slatkog vrhnja
  • 100 g nasjeckane tamne čokolade
  • 80 ml slatkog vrhnja

Priprema

Pomiješajte rum i grožđice. Ostavite da odstoji 30 minuta.

Lim za pečenje promjera 20 cm obložite papirom za pečenje.

Pomiješajte mljevene kekse, bademovo brašno i rastopljeni maslac. Stavite u lim za pečenje i držite u hladnjaku oko 30 minuta.

Pomiješajte 2 žlice hladne vode sa želatinom. Pustite da odstoji 5 minuta.

Ocijedite grožđice i sačuvajte rum. Mikserom dobro izmiješajte krem sir, šećer u prahu i rum. Zagrijte smjesu želatine u mikrovalnoj pećnici oko 30 sekundi ili dok se želatina ne otopi. Ostavite 2 minute da se ohladi. Dodajte u krem sir i promiješajte. Umiješajte rastopljenu čokoladu. Lagano umiješajte četvrtinu tučenog slatkog vrhnja i grožđice.

Prelijte čokoladnu smjesu preko keksa i izravnajte površinu. Stavite u hladnjak na najmanje 4 sata.

Zagrijte slatko vrhnje u maloj tavi na laganoj vatri. Kada prokuha, umiješajte čokoladu.

Prekrijte tortu preostalim šlagom. Prelijte čokoladom i poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti