Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Božićni čokoladni cheesecake

Božićni čokoladni cheesecake

Božićni čokoladni cheesecake
  • Objavljeno: Petak, 01.12.2017.
  • Broj pregleda: 8.296
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Savršeno kremast i ukusan kolač od sira!
Vrijeme pripreme: 4:50h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Pomiješajte rum i grožđice. Ostavite da odstoji 30 minuta.

Lim za pečenje promjera 20 cm obložite papirom za pečenje.

Pomiješajte mljevene kekse, bademovo brašno i rastopljeni maslac. Stavite u lim za pečenje i držite u hladnjaku oko 30 minuta.

Pomiješajte 2 žlice hladne vode sa želatinom. Pustite da odstoji 5 minuta.

Ocijedite grožđice i sačuvajte rum. Mikserom dobro izmiješajte krem sir, šećer u prahu i rum. Zagrijte smjesu želatine u mikrovalnoj pećnici oko 30 sekundi ili dok se želatina ne otopi. Ostavite 2 minute da se ohladi. Dodajte u krem sir i promiješajte. Umiješajte rastopljenu čokoladu. Lagano umiješajte četvrtinu tučenog slatkog vrhnja i grožđice.

Prelijte čokoladnu smjesu preko keksa i izravnajte površinu. Stavite u hladnjak na najmanje 4 sata.

Zagrijte slatko vrhnje u maloj tavi na laganoj vatri. Kada prokuha, umiješajte čokoladu.

Prekrijte tortu preostalim šlagom. Prelijte čokoladom i poslužite.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti