Božićna rolada s trešnjama

Božićna rolada s trešnjama

Božićna rolada s trešnjama
  • Objavljeno: Srijeda, 06.12.2017.
  • Broj pregleda: 791
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusna i slatka blagdanska poslastica!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • Biskvit
  • 4 bjelanjka
  • 220 g šećera
  • 2 žličice kukuruznog škroba
  • 1 žličica bijelog octa
  • šećer u prahu
  • Glazura
  • 200 g nasjeckanih trešanja
  • 55 g šećera
  • 1/2 žličice cimeta
  • 2 žlice vode
  • 300ml slatkog vrhnja

Priprema

Za glazuru pomiješajte trešnje, šećer i cimet. Dodajte vodu i kuhajte 5 minuta na laganoj vatri dok trešnje ne omekšaju. Kuhajte na jakoj vatri još 2 minute ili dok se sirup ne zgusne. Pustite da se malo ohladi. Stavite u blender i dobro izmiješajte. Pustite da se potpuno ohladi.

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Papirom za pečenje obložite lim za pečenje dimenzija 24 x 30 cm.

Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Postupno dodajte šećer, stalno miješajući, dok smjesa ne postane gusta i sjajna. Umiješajte kukuruzno brašno i ocat.

Pecite oko 10 minuta.

Papir za pečenje pospite šećerom u prahu. Okrenite biskvit s gornjom stranom prema dolje. Ostavite da se hladi 20 minuta.

Da biste završili glazuru, istucite vrhnje u čvrst šlag. Dodajte pire od trešanja, izmiješajte i premažite preko biskvita. Pažljivo zarolajte i stavite u hladnjak na 1 sat.

Pospite šećerom u prahu prije posluživanja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti