Božićna rolada s trešnjama
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- Biskvit
- 4 bjelanjka
- 220 g šećera
- 2 žličice kukuruznog škroba
- 1 žličica bijelog octa
- šećer u prahu
- Glazura
- 200 g nasjeckanih trešanja
- 55 g šećera
- 1/2 žličice cimeta
- 2 žlice vode
- 300ml slatkog vrhnja
Priprema
Za glazuru pomiješajte trešnje, šećer i cimet. Dodajte vodu i kuhajte 5 minuta na laganoj vatri dok trešnje ne omekšaju. Kuhajte na jakoj vatri još 2 minute ili dok se sirup ne zgusne. Pustite da se malo ohladi. Stavite u blender i dobro izmiješajte. Pustite da se potpuno ohladi.
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Papirom za pečenje obložite lim za pečenje dimenzija 24 x 30 cm.
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Postupno dodajte šećer, stalno miješajući, dok smjesa ne postane gusta i sjajna. Umiješajte kukuruzno brašno i ocat.
Pecite oko 10 minuta.
Papir za pečenje pospite šećerom u prahu. Okrenite biskvit s gornjom stranom prema dolje. Ostavite da se hladi 20 minuta.
Da biste završili glazuru, istucite vrhnje u čvrst šlag. Dodajte pire od trešanja, izmiješajte i premažite preko biskvita. Pažljivo zarolajte i stavite u hladnjak na 1 sat.
Pospite šećerom u prahu prije posluživanja.
Vezani recepti
-
-
Blagdanska jelaVoćni božićni kolač1:45h12345
-
Blagdanska jelaBožićni čokoladni cheesecake4:50h12345
-
Blagdanska jelaBožićna priča1 h12345
-
Blagdanska jelaSlatki božićni kolačići1:20h12345
-
Blagdanska jelaSlatki božićni kolačići s glazurom40 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti