Sočni božićni kruh

Sočni božićni kruh

Sočni božićni kruh
  • Objavljeno: Srijeda, 04.12.2019.
  • Broj pregleda: 5.499
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Neka vaš dom ispuni miris pečenog božićnog kruha!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1:15h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 300g višenamjenskog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 1/2 šalica naribane mrkve
  • 220 g smeđeg šećera
  • 65 g sušenih brusnica
  • 1 žličica cimeta
  • 2 jaja
  • 125 ml mlijeka
  • 125 ml biljnog ulja
  • 2 žlice sjemenki bundeve

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
  2. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, naribanu mrkvu, smeđi šećer, sušene brusnice i 1 čajnu žličicu cimeta.
  3. Dodajte 2 umućena jaja, mlijeko i biljno ulje. Sve dobro izmiješajte.
  4. Stavite u pripremljen lim za pečenje i pospite sjemenkama bundeve.
  5. Pecite 1 sat.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti