Brioši
Ova malena peciva mogu biti desert ili ukusan doručak uz domaći džem!
Vrijeme pripreme: 2:30h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 žličice suhog kvasca
- 60ml toplog mlijeka
- 55g šećera
- 300g brašna
- 1 / 4 žličice soli
- 3 jaja
- 125g omekšanog maslaca izrezanog na kockice
- 1 jaje za premazivanje
- 2 žlice smeđeg šećera
- maslac, džem od jagoda ili malina za posluživanje
Priprema
Pomiješajte kvasac, mlijeko i 1 žlicu šećera u maloj zdjeli. Ostavite da odstoji 5 minuta.
Pomiješajte brašno, sol i preostali šećer. Ulijte smjesu kvasca i jaja i dobro promiješajte. Mijesite tijesto 5 minuta na pobrašnjenoj površini.
Dodajte 1 do 2 komada maslaca u tijesto i mijesite. Postupno dodajte kockice maslaca i mijesite. Pokrijte tijesto plastičnom folijom i pustite da odstoji dok se ne udvostruči.
Zagrijte pećnicu na 200°C. Ponovno izmijesite tijesto i podijelite u male loptice. Ostavite da odstoji 30 minuta.
Svaki brioš namažite razmućenim jajetom i pospite smeđim šećerom. Pecite u zagrijanoj pećnici 15 minuta ili dok ne dobije zlatno smeđu boju. Poslužite toplo uz maslac ili džem.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiCimet rolice1:30h12345
-
DesertiKroasani od Nutelle i banane2 h12345
-
DesertiFrancuski kroasani2 h12345
-
DesertiPeciva s brusnicama2 h12345
-
DesertiTopla peciva sa sušenim voćem2 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti