Čokoladna torta
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 120 g maslaca
- 65 g kakaa
- 300 g šećera
- 240 ml toplog mlijeka
- 1 žličica instant kave
- 260 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 240 ml jogurta
- 2 jaja
- 1 žličica vanilin šećera
Glazura
- 120 g maslaca
- 65 g kakaa
- 120 ml toplog mlijeka
- 1 žličica vanilin šećera
- prstohvat soli
- 200 g šećera
- 50 g prženih i nasjeckanih oraha
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 32 cm.
Rastopite maslac, dodajte kakao i dobro izmiješajte.
Dodajte kavu u toplo mlijeko. Dodajte mlijeko i šećer smjesi s kakaom, i sve dobro izmiješajte.
Pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo, i umiješajte u smjesu s mlijekom i kakaom.
Lagano izmiješajte jaja, dodajte vanilin šećer i jogurt. Dobro izmiješajte. Dodajte čokoladnu smjesu i dobro izmiješajte.
Ulijte smjesu u lim za pečenje i pecite 25 minuta.
U međuvremenu, pripremite glazuru.
Otopite maslac na laganoj vatri. Uklonite s vatre i dodajte kakao i mlijeko.
Dodajte vanilin šećer, sol i šećer, i dobro izmiješajte. Nakratko vratite na vatru i miješajte dok se šećer ne otopi. Maknite s vatre i umiješajte orahe.
Prelijte glazuru preko vrućeg kolača.
Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladna mousse torta s trešnjama3 h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
-
DesertiCheesecake sa čokoladom i kavom2:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti