Čokoladna torta

Čokoladna torta

Čokoladna torta
  • Objavljeno: Četvrtak, 11.06.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Sočna i čokoladna, ova torta će vas odmah zavesti!
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 225 g višenamjenskog brašna
  • 300 g šećera
  • 90 g kakaa
  • 1 1/2 žličica sode bikarbone
  • 1/2 žličice soli
  • 2 žličice vanilin šećera
  • 2 jaja
  • 240 ml mlaćenice
  • 115 g maslaca
  • 240 ml vruće kave

Glazura

  • 85g tamne čokolade (70% kakaa)
  • 35g maslaca

Priprema

Zgrijte pećnicu na 175°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 20 cm.

Pomiješajte brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu, sol i vanilin šećer. Dodajte jaja, mlaćenicu i rastopljeni maslac. Sve dobro izmiješajte. Dodajte vruću kavu i lagano izmiješajte. Tijesto će biti prilično tekuće. Stavite ga u kalup za pečenje.

Pecite oko 35 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.

Maslac i čokoladu istopite na laganoj vatri. Ostavite da se ohladi. Prelijte preko ohlađenog kolača.

Biskvit prerežite na pola. Jednu polovicu premažite čokoladnom glazurom. Stavite drugu polovicu i ponovite. Ostatak torte premažite glazurom. Držite u hladnjaku do posluživanja.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti