Čokoladna torta s tikvicama

Zanimljiva kombinacija koju morate probati!
Vrijeme pripreme: 1:20h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 115 g maslaca
- 350 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 žličica sode bikarbone
- 1 prašak za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 2 velika jaja
- 225 g kiselog vrhnja
- 300 g višenamjenskog brašna
- 65 g kakaa
- 2 žličice instant kave
- 500 g naribanih tikvica
- 150 g grubo nasjeckane tamne čokolade
Priprema
Prethodno zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 23 cm.
Mikserom izmiješajte maslac, šećer, vanilin šećer, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol. Dodajte jedno po jedno jaje i dobro izmiješajte.
Umiješajte kiselo vrhnje naizmjence s brašnom. Dodajte kakao i instant kavu u prahu. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Žlicom umiješajte tikvice i pola nasjeckane čokolade.
Pecite tortu oko 55 minuta. Izvadite iz pećnice, pospite preostalom čokoladom i pecite 5 minuta.
Izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi prije posluživanja.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladna torta od tikvica1:10h12345
-
DesertiČokoladna torta s tikvicama1 h12345
-
DesertiČokoladna bomba5 h12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345