Čokoladna torta od tikvica
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 tikvice
- 3 jaja
- 65g maslaca
- 200g šećera
- 180g brašna
- 75g kakaa
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 1 žličica sode bikarbone
- 1 žličica soka od limuna
- 180ml mlijeka
- 300ml slatkog vrhnja
- 2 žlice šećera
- 100g malina
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Lim za pečenje promjera 20 cm obložite papirom za pečenje.
Tikvice naribajte i ostavite da stoje sa strane na papirnatom ručniku.
U velikoj zdjeli mikserom izmiješajte šećer i maslac. Dodajte jaja i vanilin šećer i miješajte dok smjesa ne postane kompaktna i glatka. Dodajte sodu bikarbonu i limun i dobro promiješajte.
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, kakao i prstohvat soli. Smjesu od kakaa polagano usipajte u smjesu od jaja i neprestano polako i lagano miješajte.
Polako ulijevajte mlijeko i neprestano miješajte. Na kraju dodajte tikvice i lagano promiješajte.
Tijesto stavite u pripremljeni lim i pecite 35 do 40 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da se hladi.
U međuvremenu istucite slatko vrhnje. Biskvit prerežite na dva dijela. Jednu polovicu obilato premažite vrhnjem, stavite drugu i nju također premažite vrhnjem. Pospite malinama i držite u hladnjaku 1 sat prije posluživanja.
Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladna torta s tikvicama1 h12345
-
DesertiKolač od mrkve i tikvica45 min12345
-
DesertiČokoladna torta s tikvicama1:20h12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiTorta od mrkve i meda1:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti