Čokoladna torta s vinom
Savršena poslastica!
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 360g pšeničnog brašna
- 60g kakaa
- 2 žličice sode bikarbone
- ½ žličice soli
- 225g demerara smeđeg šećera
- 160ml biljnog ulja
- 420ml mlijeka
- 60ml vina Port
- 2 žlice jabučnog octa
-
Glazura
- 120ml mlijeka
- 1 žlica vina Port
- 150g čokolade
Priprema
Zagrijte pećnicu na 175°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 20cm.
Pomiješajte brašno, kakao, sodu bikarbonu, sol i šećer. U drugoj posudi pomiješajte ulje, mlijeko i vino. Dodajte mokre sastojke u suhe i dobro izmiješajte. Dodajte ocat i još jednom brzo promiješajte.
Ulijte tijesto u pripremljen kalup za pečenje. Pecite u pećnici oko 40 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite kolač da se hladi 10 minuta u kalupu za pečenje.
Rastopite čokoladu na pari s mlijekom i vinom. Prelijte tortu glazurom i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladna mousse torta s trešnjama3 h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
-
DesertiCheesecake sa čokoladom i kavom2:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti