Čokoladne chia kocke
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3 žlice chia sjemenki
- 1/2 šalice vode
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 1/3 šalice kokosovog šećera
- 1/4 šalice ulja sjemenki grožđa
- 3 žlice hladne vode
- 1/2 žličice morske soli
- 110 g čokolade za kuhanje bez šećera
- 1/4 šalice kakaa
- 1 šalica cjelovitog pšeničnog brašna
Priprema
Pomiješajte cia sjemenke, 1/2 šalice vode i ekstrakt vanilije.
Zagrijte pećnicu na 190°C. Lim za pečenje dimenzija 23 x 33 cm obložite papirom za pečenje.
Pomiješajte šećer i ulje. Dodajte 3 žlice vode i sol. Kuhajte preko srednje jake vatre. Miješajte još 1 minutu nakon što prokuha.
Sklonite s vatre i umiješajte čokoladu i kakao. Kada se čokolada rastopi, umiješajte chia sjemenke. Umiješajte i brašno, i stavite u lim za pečenje.
Pecite oko 18 minuta.
Chia sjemenke sadrže kalcij, željezo, selen, mangan, vitamina B skupine i proteine. Također, odličan su izvor omega 3 masnih kiselina, koje vrlo često ne unosimo u dovoljnoj količini. Možemo pronaći bijele i crne chia sjemenke. Bijele chia sjemenke su bolji izbor jer sadrže oko 20% više nutritivnih spojeva, u odnosu na crne chia sjemenke. Da biste u prednostima chia sjemenki maksimalno uživali, konzumirajte mljevene chia sjemenke.
Vezani sadržaj:
Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiKolač od banane, oraha i čokolade1:20h12345
-
Deserti
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladni brownie kolač50 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti