Čokoladni kolač s medom
Ukusna, sočna i nezaboravna kombinacija.
Vrijeme pripreme: 2 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 100 g tamne čokolade (70% kakaa)
- 275 g smeđeg šećera
- 225 g omekšanog maslaca
- 125ml meda
- 2 jaja
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 200 g brašna
- 1 žličica sode bikarbone
- 1 žlica kakaa
- 250ml vruće vode
Priprema
Prethodno zagrijte pećnicu na 180°C. Kalup promjera 23 cm namažite maslacem i pobrašnite.
Čokoladu i med istopite na pari. Pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i kakao.
Izmiješajte šećer i maslac. Dodajte jaja, jedno po jedno, i ekstrakt vanilije. Umiješajte rastopljenu čokoladu. Dodajte smjesu s brašnom i dobro izmiješajte. Ulijte vruću vodu i miksajte dok tijesto ne bude glatko.
Pecite otprilike 90 minuta. Provjerite tortu nakon otprilike 45 minuta. Ako je potrebno prekrijte kolač folijom i nastavite pečenje. Nakon pečenja kolač ohladite i poslužite sa svježim voćem.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladna mousse torta s trešnjama3 h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
-
DesertiCheesecake sa čokoladom i kavom2:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti