Čokoladni mousse raj
    Prava čokoladna čarolija!
            
            
                        Izvor slike: Depositphotos                    
                
                
            
                
                    Vrijeme pripreme: 2 h
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
 - 2
 - 3
 - 4
 - 5
 
Sastojci
- 
	
Biskvit
 - 6 žlica maslaca
 - 200 g tamne čokolade
 - 1 žličica instant espresso kave
 - 4 velika jaja
 - 1 žličica vanilin šećera
 - 70 g smeđeg šećera
 - 
	
Krema sa sirom
 - 140 g tamne čokolade
 - 450 g krem sira
 - 100 g šećera
 - 2 jaja
 - 2 žlice kakaa
 - 2 žlice kiselog vrhnja
 - 1 žličica vanilin šećera
 - 
	
Mousse
 - 375 ml slatkog vrhnja
 - 200 g tamne čokolade
 - 1/2 žličice espresso kave
 - 1 žličica vanilin šećera
 
Čokoladna glazura
- 100 ml slatkog vrhnja
 - 100 g tamne čokolade
 
Priprema
Biskvit
- Zagrijte pećnicu na 160°C .
 - Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 22 cm.
 - Na laganoj vatri rastopite maslac i čokoladu. Dodajte kavu i miješajte dok se čokolada ne rastopi. Pustite da se malo ohladi pa umiješajte žumanjke i vanilin šećer.
 - Bjelanjke i šećer istucite u čvrst snijeg. Lagano umiješajte bjelanjke u čokoladnu smjesu.
 - Ulijte tijesto u pripremljen kalup za pečenje i pecite oko 25 minuta. Ostavite da se ohladi u potpunosti.
 
Krema sa sirom
- Zagrijte pećnicu na 160°C .
 - Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 22 cm.
 - Rastopite čokoladu na laganoj vatri . U krem sir dodajte šećer i kakao, i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte kiselo vrhnje i vanilin šećer. Na maloj brzini umiješajte jedno po jedno jaje. Ulijte u rastopljenu čokoladu i dobro izmiješajte. Pecite 30 min. Ostavite da se ohladi.
 
Mousse
- Rastopite čokoladu i ostavite da se malo ohladi.
 - Slatko vrhnje dobro izmiješajte i dodajte espresso i vanilin šećer. Dodajte čokoladu i sve dobro izmiješajte.
 
Čokoladna glazura
- Kuhajte slatko vrhnje i čokoladu na laganoj vatri. Miješajte dok se čokolada ne rastopi.
 - Na ohlađeni biskvit stavite kremu sa sirom. Žlicom razmažite mousse. Prelijte čokoladnom glazurom držite u hladnjaku do poslužuvanja.
 
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
    
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
 - 
                DesertiBožićne čokoladne kocke50 min12345
 - 
                DesertiBožićni kolač od naranče i čokolade1:20h12345
 - 
                DesertiKolač od čokolade i naranče1 h12345
 - 
                DesertiČokoladni kolač s malinama1 h12345
 - 
                DesertiSočne čokoladne kocke1 h12345
 
Popularni recepti
- 
                Napitci
 - 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
 - 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
 - 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
 - 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
 - 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345