Čokoladni mousse raj

Čokoladni mousse raj

Čokoladni mousse raj
  • Objavljeno: Petak, 25.12.2015.
  • Broj pregleda: 4.334
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Prava čokoladna čarolija!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • Biskvit

  • 6 žlica maslaca
  • 200 g tamne čokolade
  • 1 žličica instant espresso kave
  • 4 velika jaja
  • 1 žličica vanilin šećera
  • 70 g smeđeg šećera
  • Krema sa sirom

  • 140 g tamne čokolade
  • 450 g krem sira
  • 100 g šećera
  • 2 jaja
  • 2 žlice kakaa
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 1 žličica vanilin šećera
  • Mousse

  • 375 ml slatkog vrhnja
  • 200 g tamne čokolade
  • 1/2 žličice espresso kave
  • 1 žličica vanilin šećera

Čokoladna glazura

  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 100 g tamne čokolade
  •  

Priprema

Biskvit

  1. Zagrijte pećnicu na 160°C .
  2. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 22 cm.
  3. Na laganoj vatri rastopite maslac i čokoladu. Dodajte kavu i miješajte dok se čokolada ne rastopi. Pustite da se malo ohladi pa umiješajte žumanjke i vanilin šećer.
  4. Bjelanjke i šećer istucite u čvrst snijeg. Lagano umiješajte bjelanjke u čokoladnu smjesu.
  5. Ulijte tijesto u pripremljen kalup za pečenje i pecite oko 25 minuta. Ostavite da se ohladi u potpunosti.

Krema sa sirom

  1. Zagrijte pećnicu na 160°C .
  2. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 22 cm.
  3. Rastopite čokoladu na laganoj vatri . U krem sir dodajte šećer i kakao, i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte kiselo vrhnje i vanilin šećer. Na maloj brzini umiješajte jedno po jedno jaje. Ulijte u rastopljenu čokoladu i dobro izmiješajte. Pecite 30 min. Ostavite da se ohladi.

Mousse

  1. Rastopite čokoladu i ostavite da se malo ohladi.
  2. Slatko vrhnje dobro izmiješajte i dodajte espresso i vanilin šećer. Dodajte čokoladu i sve dobro izmiješajte.

Čokoladna glazura

  1. Kuhajte slatko vrhnje i čokoladu na laganoj vatri. Miješajte dok se čokolada ne rastopi.
  2. Na ohlađeni biskvit stavite kremu sa sirom. Žlicom razmažite mousse. Prelijte čokoladnom glazurom držite u hladnjaku do poslužuvanja.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti