Čokoladni souffle kolač
Savršen i kremast!
Vrijeme pripreme: 1:30h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 5 velikih jaja
- 200g mliječne čokolade
- 225g krem sira
Priprema
Zagrijte pećnicu na 160°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 20 cm.
Odvojite bjelanjke i žumanjke.
Rastopite čokoladu na pari. Umiješajte sir. Ohladite smjesu na 2 minute i umiješajte žumanjke.
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Dodajte 1/3 bjelanjaka i umiješajte u smjesu s čokoladom. Zatim lagano dodajte preostale bjelanjke.
Smjesu stavite u pripremljen kalup za pečenje. Pecite 45 minuta. Isključite pećnicu i ostavite kolač u pećnici oko 30 minuta. Kada se kolač ohladi, stavite ga u hladnjak do posluživanja.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladna mousse torta s trešnjama3 h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
-
DesertiCheesecake sa čokoladom i kavom2:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti