Domaći pekmez od trešanja, bez želina

Domaći pekmez od trešanja, bez želina

Domaći pekmez od trešanja, bez želina
  • Objavljeno: Četvrtak, 31.05.2018.
  • Broj pregleda: 1.027
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Pripremite ukusni pekmez od trešanja uz prirodne sastojke, bez dodavanja želina!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1/2 kg trešanja
  • 200 g šećera
  • 1 organski uzgojeni limun  
  • 1/2 mahune vanilije
  • 1 štapić cimeta, po želji

Priprema

  1. Operite trešnje i izvadite koštice.
  2. Pomiješajte ih sa šećerom, poklopite i ostavite 12 sati u hladnjaku.
  3. Povremeno promiješajte.
  4. Nakon 12 sati procijedite trešnje i stavite samo sok u lonac.
  5. Kuhajte ga 20 minuta, dok se malo ne ugusti.
  6. U međuvremenu ogulite limun.
  7. Mahunu vanilije prerežite na pola, izvadite sjemenke i dodajte u trešnje.
  8. Iscijedite limunov sok i također dodajte u trešnje.
  9. Koricu limuna i 1/2 očišćene mahune zavežite u gazu (možete dodati i štapić cimeta).
  10. U lonac, u kojem je sok od trešanja, dodajte trešnje i paketić od gaze.
  11. Kuhajte 10 minuta.
  12. Izvadite paketić i dobro ga ocijedite.
  13. Kuhajte još 15 minuta.
  14. Ugasite vatru i ulijte pekmez u sterilizirane staklenke.
  15. Zatvorite staklenke i okrenite naopako (na poklopac).
  16. Ostavite da se ohlade i spremite na hladno i mračno mjesto.

Jeste li znali?

Trešnje su pune antioksidansa, preveniraju razne vrste raka, reguliraju krvni tlak i kolesterol i potiču mršavljenje.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti