Domaći pekmez od trešanja, bez želatina

Domaći pekmez od trešanja, bez želatina

Domaći pekmez od trešanja, bez želatina
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 18.05.2020.
  • Broj pregleda: 4.159
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Pripremite ukusni pekmez od trešanja uz prirodne sastojke, bez dodavanja želina!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • ½ kg trešanja
  • 200 g šećera
  • 1 limun (organski)
  • ½ mahune vanilije
  • 1 štapić cimeta, po želji

Priprema

  1. Operite trešnje i izvadite koštice. Pomiješajte ih sa šećerom, poklopite i ostavite 12 sati u hladnjaku te povremeno promiješajte.
  2. Nakon 12 sati procijedite trešnje i stavite samo sok u lonac. Kuhajte ga 20 minuta, dok se malo ne ugusti.
  3. U međuvremenu ogulite limun. Mahunu vanilije prerežite na pola, izvadite sjemenke i dodajte u trešnje. Iscijedite limunov sok i također dodajte u trešnje.
  4. Koricu limuna i 1/2 očišćene mahune zavežite u gazu (možete dodati i štapić cimeta). U lonac, u kojem je sok od trešanja, dodajte trešnje i paketić od gaze. Kuhajte 10 minuta. Izvadite paketić, dobro ga ocijedite pa kuhajte još 15 minuta. Ugasite vatru i ulijte pekmez u sterilizirane staklenke.
  5. Zatvorite staklenke i okrenite naopako (na poklopac). Ostavite da se ohlade i spremite na hladno i mračno mjesto.

Jeste li znali?

Trešnje su pune antioksidansa, sprječavaju razne vrste raka, reguliraju krvni tlak i kolesterol i potiču mršavljenje.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti